Генрік Ібсен. Біографія.

Про матеріал
Розповідь про основоположника «нової» драматургії у світовій літературі поета і драматурга Генріка Ібсена.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Генрік ібсен

Номер слайду 2

14.05.2024 Генрік Ібсен (1828—1906)Основоположником «нової» драматургії у світовій літературі вважають норвезького поета і драматурга Генріка Ібсена. Його художні принципи обумовили основні принципи розвитку театрального мистецтва XX століття.

Номер слайду 3

14.05.2024 Майбутній драматург, творчість якого набула світового значення, народився 20 березня 1828 року в родині багатого судновласника. Однак у 1836 році батько збанкрутував, і життя родини Ібсенів кардинально змінилося.

Номер слайду 4

14.05.2024 Революційні події в Європі сповнили молодого митця бунтарськими настроями. Вони знайшли відображення у творах Ібсена раннього — романтичного — періоду. Із часом Ібсен став доволі відомим автором романтичних драм. Він звертається до скандинавської історії та давнього національного епосу і фольклору. Головними героями Ібсена у цей період стали сильні, безкомпромісні романтичні особистості, які мали слугувати для норвезького глядача прикладом боротьби за правду. У драмах з бурхливими пристрастями відчувається вплив Вільяма Шекспіра, творчістю якого завжди захоплювався Ібсен. Ці п’єси мали великий успіх, їх ставили не тільки в найбільших містах Норвегії, а й за межами країни.

Номер слайду 5

14.05.2024Ібсен, звертаючись у своїх романтичних творах до далекого минулого, торкався актуальних тогочасних тем (наприклад, свободи особистості, протистояння людини і суспільства, боротьби за владу, проблеми вибору та ін.). Ці теми, на думку автора, мали спонукати глядача до роздумів і після закінчення вистави.

Номер слайду 6

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Зарубіжна література 9 клас (Волощук Є.В., Звиняцьковський В.Я., Філенко О.М.)
Додано
14 травня
Переглядів
72
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку