Хімічний склад засобів для догляду за ротовою порожниною.

Про матеріал
Презентація на тему: "Хімічний склад засобів для догляду за ротовою порожниною." 9 клас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хімічний склад засобів догляду за ротовою порожниною

Номер слайду 2

Існує багато різноманітних засобів догляду за ротовою порожниною. Ми ж розглянемо основні: зубна паста та ополіскувач.

Номер слайду 3

ХІМІЧНИЙ СКЛАДВ засобів для гігієни ротової порожнини є багато різних складових. Деякими з них є: Propylene Glycol. Sorbitol Poloxamer 407 Sodium Lauryl Sulfate. Eucalyptol. Benzoic Acid. Methyl Salicylate. Thymol. Aroma

Номер слайду 4

Propylene Glycol. Пропіленгліколь — органічна сполука з формулою C3 H8 O2 або С3 Н6(ОН)2. При звичайних умовах безбарвна, майже без запаху, прозора, в'язка з слабким солодким смаком, гігроскопічна рідина. Змішується з водою, ацетоном, і хлороформом.

Номер слайду 5

Sorbitol. Сорбіт, також глюцитол,сорбітол — оптично активний шестиатомний спирт. Солодкий на смак. Міститься в багатьох фруктах (яблуках, грушах, персиках, сливах).

Номер слайду 6

Poloxamer 407 Полоксамер - це синтетична речовина, яку одержують у лабораторії шляхом полімеризації окису етилену та окису пропілену.

Номер слайду 7

Sodium Lauryl Sulfate. Лаурил Сульфат натрію більш відомий як SLS - це недорога миюча речовина, що додається в величезну кількість косметичних засобів і засобів гігієни, таких як шампуні, зубні пасти, мило, гелі для душу, засоби для прання і тощо. У чистому вигляді SLS - це білий кристалічний порошок. Технічно - це ПАР (поверхнево-активна речовина) і емульгатор.

Номер слайду 8

Eucalyptol. Евкаліптол — монотерпеноїдна безбарвна рідина, біциклічний ефір. Він має свіжий камфорний запах і пряний, охолоджуючий смак. Він нерозчинний у воді, але змішується з органічними розчинниками.

Номер слайду 9

Benzoic Acid. Бензо́йна кислота́ — органічна сполука, найпростіша ароматична одноосновна карбонова кислота складу С₆Н₅СООН. За звичайних умов кислота є безбарвними кристалами, добре розчинними в етерах, спиртах, хлороформі, мало розчинними у воді.

Номер слайду 10

Methyl Salicylate. Метилсаліцилат – це органічна сполука з формулою C₈H₈O₃. Це метиловий ефір саліцилової кислоти. Це безбарвна, в’язка рідина з солодким фруктовим запахом, що нагадує кореневе пиво, але його часто асоціативно називають «м’ятним», оскільки він є інгредієнтом м’ятних цукерок.

Номер слайду 11

Thymol. Тимол — природний монотерпеновий фенол, похідний цимолу, C10 H14 O, ізомер карвакролу, який було знайдено в олії чебрецю, яку видобули із Thymus vulgaris - найпоширенішого виду чебреців, хоча багато інших видів рослин також містять тимол.

Номер слайду 12

Aroma. Ароматиза́тори — природні або синтетичні запашні речовини, які додають до харчових продуктів, парфумерних виробів та інших товарів для поліпшення їх споживчих властивостей або надання їм нових властивостей.

Номер слайду 13

Щоденна профілактика, у тому числі правильне чищення зубів зубною щіткою і зубною ниткою, дозволяє запобігти розвитку захворювань ротової порожнини. Ці процедури є менш болісними, дорогими та проблемними, ніж лікування уражень, які могли б бути зупинені на початковій стадії. Висновок

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 9 клас, Презентації
Додано
15 травня
Переглядів
82
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку