Казка як елемент уроку біології "Містер Ікс" (М'яз)

Про матеріал
Казка як елемент уроку біології у 8 класі при вивченні теми опора і рух про м'язи.
Перегляд файлу

„Містер Ікс” (М’яз)

           В мальовничому куточку села, де буяли свіжістю та ранковою росою трави, мешкали люди. Харчувалися вони по - різному. Одні полюбляли  вживати у їжу в основному продукти рослинного походження, а інші за основу брали тваринну їжу. Та деякі мешканці вміли поєднувати види їжі і використовували  їх у комплексі.

             Минав час у повсякденному житті. Старі люди помирали, малі діти підростали, дорослішали.

         В одній сім’ї  зростав юнак, який був дужий та відрізнявся від жителів значною силою. Він був загадковим для односельчан і тому його називали Містер Ікс.

          Юнак полюбляв виконувати різні рухи, використовуючи при цьому різну швидкість, витривалість, перебуваючи в стані постійного незначного напруження.

               Виконував він відповідно різні види робіт. Містер Ікс міг піднімати різні вантажні предмети та певний час тримати їх над головою. Він без вагань та обтяження міг переносити колоди дров з місця на місце. А згодом після роботи відпочивав. Мешканці села дивувалися силою юнака. А згодом почали поширюватися різні чутки. „ Ой  знається наш загадковий Містер із  злими духами, ото вони і дають йому стільки сили!” – говорили між собою односельчани.

 Час минав... Але цікавість людей не згасала, а зростала з кожним днем. От і вирішили вони вчинити самосуд юнакові та змусити відповісти на питання що так їх цікавило.

        Одного дня , коли на околиці мальовничого села зібралась громада, прийшов і Містер Ікс.

             Всі з нетерпінням чекали від юнака чистого визнання та щиросердечного каяття. Невдовзі пролунало питання: ” Скажи всім нам у чому твоя могутня сила і сенс твого життя?” Якусь мить юнак подумав, а тоді впевнено сказав: „ Сила моя залежить від мого життя. А сенс мого життя – праця, відпочинок, здоровий спосіб життя!”

Здивована, зніяковіла громада розійшлась, але іще довго кожен думав про почуті слова.

 

 

docx
Додано
6 травня
Переглядів
15
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку