Математична вікторина " Майстер - шеф математики"

Про матеріал
Математична вікторина . Мета: зацікавити учнів математикою ; розвивати та поглиблювати знання з математики ; виховувати згуртованість , активність , повагу до товаришів . Форма проведення: змагання . У змаганні беруть участь 12 учнів 6-8 класів . Після кожного раунду один учасник покидає гру ( за рішенням журі) . У фіналі залишається 2 учасники . Журі оголошує переможця . Підбиття підсумків конкурсу , нагородження учасників гри .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Математична вікторина для учнів 6 – 8 класів Підготувала вчитель математики. Винничківської гімназіїНадія Сало. МАЙСТЕР-ШЕФ МАТЕМАТИКИ

Номер слайду 2

Мета виховного заходу:1) зацікавити учнів математикою;2) розвивати та поглиблювати знання та інтерес учнів до математики;3) виховувати згуртованість, активність, повагу до товаришів. Форма проведення: змагання

Номер слайду 3

Завдання: Лабіринт. Хлопчик заходить у приміщення, зображене на малюнку і пересувається тільки з трикутної ділянки у трикутну. Через який вихід хлопчик вийде з приміщення?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Завдання Ерудит. Виконавши наступне завдання, ви дізнаєтесь дату народження відомого математика Карла Фрідріха Гаусса.

Номер слайду 6

Завдання: Анаграми-безладна перестановка букв у слові, що створює інше слово. Розгадати анаграми та записати відповіді..

Номер слайду 7

Анаграми. Мапря Тасови Чотка Пацітряе. Дарох Ретамід Форігап. Лочис Рінько Тієв

Номер слайду 8

Завдання: Кмітливий та винахідливий. Записати числа 3, 8, 9, 13, 15, 48 за допомогою чотирьох сімок, арифметичних дій і дужок. 

Номер слайду 9

Завдання: АрхітекторІванко будує карткові будиночки. На малюнку зображені одноповерховий, двоповерховий і триповерховий будиночки.

Номер слайду 10

Скільки карток використає Іванко для побудови чотириповерхового будиночка?

Номер слайду 11

Завдання: Ребуси

Номер слайду 12

Завдання: Бліц-турнір1) Яке число є сумою двох перших двоцифрових чисел?2) Знайдіть добуток чисел 9308301 на нуль.3) Яке число втричі менше від п’ятицифрового числа, записаного тільки трійками?4) Коли два дроби з однаковими знаменниками рівні?5) Що важче: 1кг пір’я чи 1кг заліза?6) Скільки нулів у запису числа гугол?7) Який дріб завжди менший від 1?8) Що вимірюють у метрах?9)Яку частину години становлять 20хв?10) Яка фігура утвориться, якщо провести два промені з однієї точки?

Номер слайду 13

Завдання: Кросворд

Номер слайду 14

Завдання: Чайнворд. Знайти в таблиці та виписати математичні терміни. Слова ламаються під прямим кутом.

Номер слайду 15

Завдання: Змійка. Виконайте дії

Номер слайду 16

Фінал1) Розділіть двома прямими лініями циферблат так, щоб сума чисел у кожній частині була однаковою.

Номер слайду 17

Фінал2)Виконайте завдання:

Номер слайду 18

pptx
Додав(-ла)
Сало Надія
Додано
13 травня
Переглядів
136
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку