Обертальний рух у природі й техніці.

Про матеріал
Презентація з теми "Обертовий рух у природі, й у техніці. ЗОБОРОНЯЄТЬСЯ використовувати цю презентацію, як домашнє завдання!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Обертальний рух у природі й техніціРоботу виконала: Бокова Аліна Учениця 7-А класу Харківського ліцею № 102

Номер слайду 2

Періодичний рух по колу, при якому усі точки тіла, що обертається, рухаються з однаковим періодом, роблячи один оберт за однаковий час. І з таким рухом ми стикаємося щодень та всюди:рух стрілок годинника;рух шестерень годиника у ньому на стіні класної кімнати;обертання кулера комп’ютера в кабінеті інформатики;робота блендера чи кухонного комбайну на кухні у мами;рух коліс автобуса, який підвозить дітей у школу; рух спінера у руці школяра.

Номер слайду 3

Люди створили величезну кількість механізмів і більшість їх мають частини, які крутяться, а значить, там присутній обертальний рух. Тому навести ще кілька сотень прикладів такого руху у техніці не проблема. Але чи існує такий рух в природі?Листочок на гілці дерева коливається, але ніяк не рухається по колу. Невже обертального руху матінка природа не створила? Звичайно, створила! У природі такого руху не менше, ніж у техніці.

Номер слайду 4

Рух планет навколо Сонця, супутників навколо планет та самих планет навколо своєї осі, а також електронів навколо ядра атома та своєї осі, це все обертальний рух у природі. І, зважаючи, що усе складається з атомів, навколо нас постійно здійснюється обертальний рух. Та й навіть всередині нас він присутній, адже і ми складаємося з них.

Номер слайду 5

Обертальний рух є усюди. І у природі, і у техніці. Ми кожен день зустрічаємося із ним. Кожен день люди працюють, використовують свої знання та відкривають нові винаходи у яких присутній обертальний рух. Матінка природа також дала обертальний рух. Приклади цих рухів можна навести дуже багато. Висновок:

Номер слайду 6

Використані джерелаhttps://naurok.com.ua/prezentaciya-fizika-obertalniy-ruh-v-prirodi-osnova-vidliku-chasu-353048.htmlhttps://naurok.com.ua/proekt-obertalniy-ruh-v-prirodi-61202.htmlhttps://hi-news.ru/science/pochemu-uchenye-ozabocheny-problemoj-atoma.htmlhttps://probapera.org/content/publication/ph58003_2.jpg

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Волошкова Алла Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Фізика, 7 клас, Презентації
Додано
4 грудня 2023
Переглядів
2543
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку