Підбірка засобів для проведення ефективного дистанційного уроку

Про матеріал
Підбірка засобів для проведення ефективного дистанційного уроку. На допомогу педагогічним працівникам.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Засоби проведення ефективного дистанційного уроку

Номер слайду 2

Ранкова зустріч – це запланована, структурована зустріч, яка займає важливе місце в повсякденному розкладі діяльності класу, де панує атмосфера піклування та відповідальності.  Ця вправа згуртовує дітей та спрямовує на подальшу пізнавальну діяльність. Перше, що відбувається під час дистанційного ранкового кола – це вітання методом естафети, коли у чат підключається якась дитина, попередня вітається з нею та бажає їй гарного дня.

Номер слайду 3

Урок – казка. Учням молодшого шкільного віку дуже близький і зрозумілий світ казки, ефективним у початковій школі є проведення навчального заняття у формі казки. Дидактичний матеріал, пов’язаний із казковими образами, краще запам’ятовується і відтворюється. Заняття, побудоване у формі казкового сюжету, захоплює дитину, знімає психологічне напруження, мотивує навчальну діяльність.

Номер слайду 4

Урок – екскурсія. Заняття, проведене в такій формі, мотивує мовленнєву творчість школярів, сприяє вдосконаленню їхнього монологічного мовлення, пробуджує інтерес до об’єктів екскурсії. Цікавий сайт для онлайн - екскурсій музеями України. https://museums.authenticukraine.com.ua/ua/

Номер слайду 5

Номер слайду 6

«https://osvitoria.media/news/8-virtualnyh-ekskursij-zooparkamy-svitovymy-pam-yatkamy-i-navit-marsom/». Google. Arts&Culture https://artsandculture.google.com/ платформа  проводить для користувачів віртуальні тури галереями світових музеїв, дає змогу ознайомитися з інформацією про художні твори та створювати власні віртуальні колекції. Музеями-партнерами платформи є, зокрема, Версаль, галерея Уффіці,  Третьяковська галерея та інші. На платформі подано понад 30 віртуальних турів, 150 інтерактивних виставок та 300 тисяч фотографій

Номер слайду 7

Урок – дослідження. Компетентнісний підхід у навчанні передбачає опанування знань і умінь у процесі активної пізнавальної діяльності. Актуальними у реалізації цього завдання є уроки-дослідження, які передбачають спільну діяльність учителя й учнів, спрямовану на дослідження певного явища з метою його розуміння та усвідомленого засвоєння.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Сайт Matific - безкоштовний ресурс для вивчення математики в ігровій формі для учнів 1-6 класів. Учні можуть вирішувати задачі, виконувати тести, досліджувати математичні концепції та прийоми. Matific дозволяє відстежувати успіхи всіх учнів через звіти в реальному часі

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Сайт дистанційного вивчення предмету «Я досліджую світ»https://nataliyakvartyk.wixsite.com/yadoslidzhyu/181

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Learning. Apps.org. Learning. Apps.org - онлайн сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Він є конструктором для розробки різноманітних завдань з різних предметних галузей для використанням і на уроках, і позаурочний час, і для малечі, і для старшокласників.https://learningapps.org/10527075https://learningapps.org/10695730https://learningapps.org/10663790https://learningapps.org/10512259https://learningapps.org/myapps.php?displayfolder=2702887

Номер слайду 19

https://childdevelop.com.ua/ - тут розміщені корисні статті, поради для батьків. Різноманітні завдання та вправи для дітей від дошкільнят до 4 класу з математики, читання, англійської мови, та письма.

Номер слайду 20

http://lingualeo.com - це безкоштовний сервіс для вивчення англійської мови. Веселий та ефективний.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Wordart.com (https://wordart.com/) – web сервіс для візуалізації, створення хмари тегів (слів). За допомогою хмар слів можна візуалізувати термінологію з певної теми у більш наочний спосіб. Це сприяє швидкому запам'ятовуванню інформації.

Номер слайду 27

Інтелект-карти – це унікальний і простий метод запам’ятовування інформації, що допомагає учням структурувати і правильно формулювати свої думки за допомогою створення «розумової карти» – свого роду плану, що складається з ключових слів, понять і термінів. Їх можна створювати на будь-якому уроці і на будь-якому етапі уроку за допомогою різних онлайн-програм. (Як зразок, програми Bubbl.us)

Номер слайду 28

Free. Mind – одна з найбільш відомих та популярних безкоштовних програм для створення інтелект-карт. Працювати з нею дуже просто, хоча й на створення шедеврів сподіватися не варто. Переваги:інтуїтивно зрозуміле управління;наявність усіх необхідних для побудови карти інструментів;можливість зберігання готових mind maps у будь-якому зручному форматі (PNG, JPEG, XML, HTML, XHTML тощо);підтримка різних стилів структур та схем;можливість проставляти посилання на зовнішні джерела.

Номер слайду 29

http://www.qr-code.com.ua  та http://ua.qr-code-generator.com - QR-коди дозволяють залучити учнів до навчання, організовувати ігрову та дослідницьку діяльність учнів, організовувати QR-квести та багато іншого!

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Корисні посилання

Номер слайду 34

Ми не повинні забувати, що дистанційне навчання – це насамперед навчання, а не гра. Тому процес організації і теорії навчання нікуди не діваються, просто з’являється інший спосіб зв’язку. Тобто, в дистанційному навчанні дитина має пройти шлях від сприйняття інформації до її розуміння, запам’ятовування, можливо, відтворення, використання на різних рівнях та до створення чогось нового.

pptx
Додав(-ла)
Даценко Яніна
Додано
14 травня
Переглядів
29
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку