Презентація Біологія 7 клас НУШ Лишайники

Про матеріал
Відеоурок за посиланням https://youtu.be/y8oOWudsqXg У цьому відео розглядаються лишайники, організми, що з'явилися внаслідок симбіозу грибів із водоростями або ціанобактеріями. Гриб утворює основу тіла лишайника, а клітини водорості містяться всередині. Водорість здатна до фотосинтезу й постачає грибу поживні речовини, а він захищає її від несприятливих зовнішніх факторів. Лишайники примітні невибагливістю до умов існування: вони переносять холод, спеку і майже повне висихання, але сильно потерпають від забруднення. Тіло лишайника складається з гіфів гриба та водоростей. Лишайники можуть мати різні форми тіла, такі як кіркові, листуваті та кущисті. Лишайники мають високу стійкість до несприятливих умов, включаючи висихання та екстремальні температури. Їх значення в екосистемах та житті людини важко переоцінити.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Біологія 7 клас НУШЛишайники

Номер слайду 2

Лишайники - гриби, які живуть у симбіозі з мікроскопічними фотосинтезувальними організмами - водоростями або ціанобактеріями

Номер слайду 3

КущистіЛистуватіНакипні

Номер слайду 4

Номер слайду 5

20 тис. видів грибів та понад 150 видів водоростей та ціанобактерій

Номер слайду 6

Карпати та Крим. Кладонія граціозна. Асахінея Шоландера. Лобарія Легенева. Лептогіум Бурнета

Номер слайду 7

Значення лишайників у природі

Номер слайду 8

Використання лишайників людиною

Номер слайду 9

Отже, лишайники – особлива група організмів, що складаються з гіфів грибів та одноклітинних водоростей або ціанобактерій, які живуть як цілісний організм. Лишайники ростуть повільно, оселяються на будь-яких поверхнях. Вони чутливі до забруднення повітря.

Номер слайду 10

Дякую!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 7 клас, Презентації
Додано
18 травня
Переглядів
58
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку