Презентація "Червоний мак - символ пам'яті"

Про матеріал
Червоний мак став символом свята День пам'яті і примирення. День пам'яті і примирення відзначається в Україні 8 травня.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЧЕРВОНИЙ МАК – СИМВОЛ ПАМ’ЯТІ

Номер слайду 2

Напередодні Дня пам’яті та примирення, а також Дня Перемоги Джмелик покликав друзів до себе, аби разом поміркувати, як ушанувати героїв, що захищали нашу землю у Другій світовій війні.

Номер слайду 3

— А де це Пензлик? — поцікавився Джмелик. — Щось давненько ми його не бачили.— Звісно, у своїй Майстерні, — в один голос відповіли діти. — До Великодня писанки розмальовував.— Але свято минуло, а він знову носа надвір не показує. Ходімо, дізнаємося, чим він цього разу захопився.

Номер слайду 4

Пензлик радо зустрів друзів і вже на порозі подарував кожному паперову квітку маку:— Добре, що завітали! Разом зможемо зробити більше маків. Адже ці квіти — символ пам’яті про тих, хто загинув, захищаючи нашу землю. Подаруємо їх усім знайомим!

Номер слайду 5

— Добра ідея, Пензлику! — підтримав Джмелик. — Понад 70 років минуло з того часу, як відгриміла війна на нашій землі. Мужні воїни здолали ворога, дорогою ціною здобули перемогу. Сьогодні знову настав час захищати Україну від загарбників, знову проливається кров героїв. Згадаймо ж безстрашних захисників рідної землі!

Номер слайду 6

В Україні здавна кажуть: маки цвітуть там, де була пролита козацька кров. Тому червоний мак не лише європейський, але й український символ скорботи про героїв, загиблих у кровопролитних світових війнах.Із 2014 року Україна приєдналася до світової традиції. Харківський дизайнер Сергій Мішакін розробив символічне зображення маку у вигляді чотирьох кіл, що накладаються одне на одне. Квітка маку в українській традиції

Номер слайду 7

Пам’ятай!Коли побачиш влітку в поліЧервону квітку — символ волі,Згадай синів безстрашних України,Що полягли на землях Батьківщини. Вони себе не вберегли,Але край рідний захистили. У полі маки зацвіли. Там, де герої ці спочили. Твоє життя безхмарне нині. За це їм дякуй, пам’ятай: Герої захистили Україну. Колись і зараз твій боронять край. Марія Устичук

Номер слайду 8

Номер слайду 9

МАЛЮЄМО МАКИ

Номер слайду 10

Візьміть білі аркуші паперу й фарбу. Занурюйте пальчики у фарбу й ставте відбитки на папері в такій послідовності: спочатку пелюстки, потім серединку, стеблинку й нарешті листячко.

Номер слайду 11

Цвітуть червоні маки - веселять природу. Ці квіти мають символів багато,Відображають не лише сумне, а й свято,Красу, добро і мудрість нашого народу.ІНТЕРНЕТ - РЕСУРСИ

pptx
Додано
3 травня
Переглядів
465
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку