Презентація Чому вода – найдивовижніша рідина на Землі

Про матеріал
Презентація на тему Чому вода – найдивовижніша рідина на Землі, створена для закріплення знань, умінь та навичок для учнів 5 - тих класів НУШ за підручником Біда.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чому вода – найдивовижніша рідина на Землі

Номер слайду 2

З усіх рідин на Землі вода – єдина рідина, яка за температур, придатних для життя, перебуває відразу в трьох станах – твердому, рідкому та газуватому. Ця її особливість забезпечує колообіг води у природі.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Вода – єдина речовина на Землі, яка за температур, придатних для життя людей, може перебувати одночасно у трьох станах: твердому, рідкому і газуватому.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Кількість води в тілі залежить від віку людини. {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Твоя маса, кг253035404550 Маса води в тобі, кг172023273033

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Вода перебуває у постійному русі. Випаровуючись з поверхні водойм, грунту та рослин, вода накопичується в атмосфері, повертається у вигляді опадів, поповнюючи запаси в океанах, річках, озерах. Тому кількість води на Землі не змінюється - це і є колообіг води у природі.

Номер слайду 10

Дослідження. Виготовте за інструкцією модель явища колообігу води у природі.1. Акуратно відріж верхню частину пластикової пляшки.2. Дно пляшки вистели дрібними камінцями шаром завтовшки приблизно 1,5 см.3. Зверху насип п’ятисантиметровий шар доброго ґрунту.4. Посади невеликі рослинки. Алое, товстянки, очитки, кактуси невибагливі і житимуть у закритій пляшці дуже довго.5. Зволож землю (не сильно).6. Закріпи верхню частину пляшки клейкою стрічкою і закрути кришкою.7. Постав модель у добре освітленому місці, але не на пряме сонце. Якщо рослинки приймуться, колообіг води можна буде спостерігати впродовж року.8. Простеж за змінами, що відбулись усередині пляшки впродовж доби. Запиши свої спостереження.

Номер слайду 11

Д/З опрацювати параграф 11 стр. 43 – 47. Виконати завдання: написати цікаві факти про воду

pptx
Додав(-ла)
Parkhomenko Alina
Додано
3 травня
Переглядів
29
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку