Презентація "Цікаві факти про емоції".

Про матеріал
Презентацію можна використовувати на уроках основ здоров" я 7 клас , розділ "Емоційне благополуччя".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ЕМОЦІЇ

Номер слайду 2

Емоції - найсильніший мотиватор. Саме вони керують нашим бажанням вижити, розмножуватися, спілкуватися і поводити себе відповідно до моральних засад.

Номер слайду 3

..Існує більше сотні емоцій. І це тільки ті, про які ми точно знаємо.

Номер слайду 4

Для того щоб висловити повний спектр емоцій, природа нагородила нас 43 м'язами, що відповідають за міміку.

Номер слайду 5

В українській мові є вираз «серцем відчуваю». Неспроста. Емоції впливають на вегетативну нервову систему, яка контролює базові функції тіла, наприклад травлення, кровообіг, дихання і сексуальне бажання.

Номер слайду 6

Емоційний інтелект важливіше розуму. За статистикою, ваше фінансове благополуччя на 80% залежить від ваших лідерських якостей, здатності спілкуватися і вести переговори. І тільки на 20% - від ерудиції

Номер слайду 7

Тільки 1% людей здатні повністю приховувати емоції від інших.10% людей не знають, як саме вони себе почувають. Це називається алекситимією. Через таку дисфункцію людина не здатна описати свої емоції словами, відрізнити одне почуття від іншого і зрозуміти настрій оточуючих. Життя без емоцій

Номер слайду 8

Щастя - сама суперечлива емоція. Чому? Тому що вона може означати багато: радість, розчулення, ейфорію ....

Номер слайду 9

Самодіагностика. Анкета “Умієте ви контролювати себе” Підкресліть “так”, якщо ви згодні з твердженням, чи ні”, якщо не згодні.1. Мені важко наслідувати іншим. Так, ні2. Я б, мабуть, міг при нагоді зваляти дурня, щоб привернути увагу або потішити оточуючих . Так, ні.3. З мене міг би вийти непоганий актор. Так, ні.4. Іншим людям іноді здається, що я переживаю щось більш глибоко, чим це є насправді. Так, ні. 5. У компанії я рідко є в центрі уваги. Так, ні. 6. У різних ситуаціях і в спілкуванні з різними людьми я часто поводжуся абсолютно по-різному. Так, ні. 7. Я можу відстоювати тільки те, в чому я щиро переконаний. Так, ні. 8. Щоб досягти успіху в справах і в стосунках з людьми, я прагну бути таким, яким мене чекають побачити. Так, ні. 9. Я можу бути доброзичливим з людьми, яких я не виношу. Так, ні. 10. Я завжди такий, яким здаюся. Так, ні.

Номер слайду 10

Нарахуєте собі по одному балу за відповідь “ні” на 1-ше, 5-те і 7-ме питання і за відповідь “так” на всі останні. Підрахуйте суму балів. Якщо ви відповідали щиро, то про вас, мабуть, можна сказати наступне:0-3 бали – у вас низький комунікативний контроль. Ваша поведінка стійка, і ви не вважаєте за потрібне її змінювати залежно від ситуації. Ви здатні до щирого саморозкриття в спілкуванні. Деякі вважають вас “незручним” в спілкуванні унаслідок вашої прямолінійності.4-6 балів – у вас середній комунікативний контроль. Ви щирі, але стримані в своїх емоційних проявах. Вам слід більше рахуватися в своїй поведінці з навколишніми людьми.7-10 балів – у вас високий комунікативний контроль. Ви легко входите в будь-яку роль, гнучко реагуєте на зміни ситуації і навіть в змозі передбачати враження, яке ви справите на оточуючих.

pptx
Додано
22 лютого 2021
Переглядів
1360
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку