Презентація "День вишиванки"

Про матеріал
В презентації дібрано матеріал який можна використати на уроці мистецтва та виховної роботи до свята "Дня вишиванки" Діти ознайомляться з творами образотворчого та музичного мистецтва, з цікавинками про святкування цього свята.Презентація містить активні онлайн посилання на сайт створення кодів вишиванок різних слів.За допомогою безкоштовного онлайн сервісу діти на уроці можуть створити код власного імені та створити код оберіг класної родини у вигляді вишиванки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

День вишиванки16 травня 2024 рік. Мистецтво 3 клас. Створення коду вишиванки класної родини. Підготувалавчитель початкових класів Дещенко Світлана Анатоліївна

Номер слайду 2

- Що ти знаєш про вишиванку?-Так,це старовинний український одяг

Номер слайду 3

Портрет Е. Дараган. Михайло Брянський. 1860«Українка». Микола Рачков (др. пол. XIX ст.)Вишиванка у творах мистецтва

Номер слайду 4

«Дівчина українка в пейзажі». Василь Тропінін. 1820-ті«З лісу». Антоніна Маєвська. 1893

Номер слайду 5

Леся УкраїнкаІван Франко. Тарас Шевченко. Наші улюблені поети та письменники

Номер слайду 6

Гурт "Струни серця" Моя сорочка вишиванка

Номер слайду 7

Вишиванка є символом краси, здоров'я і щасливої долі. Її вважають оберегом української нації. Вишита сорочка символізує сімейні цінності – пам'ять роду, вірність і любов. Сьогодні День вишиванки не національне свято, а всесвітнє. 

Номер слайду 8

День вишиванки. Це великий день,Бо люди згадують сім’ю, родину. Як шила мати і вела пісень,Сорочку гарну вишивала сину. Лягав собі узор на полотні,А мати шила і думки вплітала. Так долю вишивала день при дні,Щоб добра доля сина не минала. А як же вишивала рушникиІ дарувала дітям на дорогу…Щоб діти подолали всі шляхи. Й верталися до рідного порогу. В тих вишиванках думи і пісні,Про щастя мрії, туга за синами,Тривога вічна, гарні дні ясні,До Бога звернення — молитва мами. Надія Красоткіна

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ДЕНЬ ВИШИВАНКИ: З 2008 року в багатьох містах України проходять Паради вишиванок, до яких може долучитись кожен. Окрім Парадів вишиванок в день свята організовують флешмоби, фотосесії, майстер-класи народних мистецтв (вишивки, плетіння) тощо. 2011 року з нагоди п’ятиріччя свята було встановлено рекорд за кількістю людей в вишиванках в одному місті — на Центральній площі Чернівців зібралось понад 4000 людей у вишитих строях (його внесено до книги рекордів Гіннеса).  Також цього ж року для центрального корпусу Чернівецького університету пошили вишиванку (4х10 метрів). 

Номер слайду 11

У 2018 році в Мистецькому арсеналі пройшов етнопоказ, моделями якого стали жінки та дівчата, котрі захищають країну на Сході.

Номер слайду 12

https://youtu.be/Ek. OCr. Gx. ZPDM?si=a. U1g. Gco. R_w. HQ4s. Dz. Руханка Вишиванка

Номер слайду 13

Вишиванка — це не просто одяг, це полотно, на якому виткана душа українського народу, це прадавній код незламності, мудрості, величі та історичної пам'яті. В українській вишивці немає випадкових візерунків. Кожний регіон, кожна батьківщина має свої особливі орнаменты, що передаються з покоління в покоління.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Сьогодні у нас є можливість, за допомогою інтернету зашифрувати слова, назви міст та власне ім'я у схему українського орнаменту, який нагадує QR-код. Створити код оберіг свого імені та класної родини можна перейшовши за цим посиланнямhttps://vyshyvka.ukrzen.in.ua/1. Перейди за посиланням.2. Впиши своє ім'я у рядок.3. Натисніть на «Вішити».4. Завантаж результат своєї роботи.5. Використай створений код імені для орнаменту вишиванки.

Номер слайду 16

https://www.facebook.com/100009599896734/videos/818117137034048/Перегляньте зразки коду оберігу вишиванки імені виконані програмою Світлана Анатоліївна

Номер слайду 17

Маргарита. Назар. Дмитро. Давид. Златослава. Кирило

Номер слайду 18

Любомир. Вікторія. Яна. ПолінаЄлизавета. Мирослава

Номер слайду 19

РоманІван. Віктор. Нікіта. Владислав. Арсен

Номер слайду 20

Створимо з вами код оберіг нашої шкільної родини. План1. Намалюйте свій код оберіг на аркуші у клітинку.2. Обережно виріжте його ножицями.3. Складемо колаж з ваших імен та наклеїмо його на великий аркуш паперу.

Номер слайду 21

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
15 травня
Переглядів
203
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку