Презентація "День Європи"

Про матеріал

Подорож визначними місцями Європи

Європа – дивовижний континент з багатою історією. Століттями Європа була роз'єднана через постійні війни та протиріччя. Але вже більше 50 років 28 країн Європи об'єдналися на основі спільних людських і демократичних цінностей в Європейський Союз, співпрацюють одна з одною, живуть у єдності та дружбі для того, щоб зробити світ кращим – досягати стабільності, миру та процвітання.

Ми, українські діти – діти сучасної Європи, маємо бажання разом з європейськими країнами будувати своє майбутнє і майбутнє нашої рідної України!

Ми хочемо відкрити для себе Європу і пізнати європейський простір!

Що ти знаєш про Європейський Союз?

1. Як виглядає Прапор ЄС? Скільки на ньому зірок? (На прапорі ЄС – коло з 12 золотих зірок на блакитному тлі. Це є символом єдності та ідентичності народів Європи. Коло означає солідарність та гармонію, а зірки – абсолютну досконалість, і в ніякому разі не число держав – членів Євросоюзу)

2. Який музичний твір було затверджено як гімн Європейського Союзу? (У 1972 році «Ода до радості» – музика фіналу Дев'ятої симфонії Людвига ван Бетховена – стала офіційним гімном Ради Європи, а 1985 року глави держав та урядів Європейського Союзу затвердили «Оду до радості» як гімн цієї організації. Він призначений не для того, щоб замінити національні гімни держав–членів, а швидше відзначити їхні спільні цінності та їхню єдність і різноманіття. До речі саме так звучить і девіз Євросоюзу «Єдність у різноманітності»).

Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи (цей день святкують також у країнах-кандидатах - Македонії, Туреччині, Хорватії).

Дні Європи в України - це прекрасна можливість дізнатися найцікавіше про Європейський Союз та його відносини з Україною, познайомитися з культурою європейських країн, зустрітися з цікавими людьми, обговорити питання сьогодення та отримати по-справжньому незабутні враження.

День Європи є ще однією нагодою для українців нагадати іншим і підтвердити, що українці – європейська нація.

Французькі Альпи — французька частина гірського масиву Альпи, південно-західна частина Західних Альп. Найвища точка — гора Монблан (4810 м).

Замок Дракули в Трансільванії. Про графа Дракулу складено безліч легенд і оповідей, що охолоджують кров і вразливих осіб, що розбурхують уяву. Чи відповідають вони дійсності — залишається загадкою. Трансільванія вважається землею вампірів, а саме лігво — замок — оповито ореолом містики і таємниці.

Стоунхе́ндж, або Стоунгендж (англ. Stonehenge, від староанглійського Stan Hengues — «Висячі Камені») — мегаліт (кромлех), що складається з кількох кіл із велетенських (до 8,5 м висотою) каменівЗа місцевою легендою, гігантські блакитні камені мають цілющу силу, вони з'явилися на цій землі завдяки чарівнику Мерліну, чародію при дворі короля Артура, який переніс їх з Ірландії. Походження величезного П'яткового каменя пов'язане вже з іншою легендою. Говорять, одного разу диявол побачив серед каменів ченця, що ховається. Перш ніж нещасний встиг сховатися, диявол кинув в нього величезним валуном, який придавив йому п'яту.

Довгий час руїни Стоунхенджа асоціювалися з жрецьким культом стародавніх кельтів-друїдів, хоча фахівці цей зв'язок заперечують.

Казковий замок Нойшванштайн ( Neuschwanstein) Цей замок (вгорі на фото зліва) – унікальний. Він надихнув дизайнерів Палацу Сплячої краси в Діснейленді (вгорі на фото справа). Він також з'являється в заставках мультфільмів Діснея. Будівля була спроектована на замовлення божевільного короля Баварії Людвіга II Віттельсбаха. Це була ідеалізована копія середньовічного лицарського замку. Будівельні роботи ніколи не були завершені, але все ж таки це найкрасивіший “казковий” замок. Щорічно він відвідує більше мільйона туристів.

2. Замок Франкейнтейна (Burg Frankeinstein)

Замок розташований недалеко від села Бург Франкейнтейн, поблизу Дармштадта. Тут жив німецький алхімік і філософ Йоганн Конрад Діпле. Як випливає з легенди, алхімік намагався воскресити мертвих. Ця історія, мабудь і надихнула Мері Шеллі до написання роману “Франкенштейн”. Дехто вважає, що у ньому можна зіькнутися із паранормальними явищами.

3. Замок Хубертусбург у Вермсдорфі (wermsdorf)

Мисливський замок будівля у Вермсдорфі біля Ощад був побудований всього за три роки на прохання польського короля – Августа II Сильного. він був задуманий у стилі бароко, але після реконструкції набув стилю рококо. Губертусбург – один з найбільших мисливських замків в Європі та найбільший замок у Саксонії.

4.Замок Шверина

Його називають перлиною архітектури. Це один з найстаріших замків північної Німеччини. Він був побудований на острові Шверін. Сьогоднішній вигляд Шверин набув після перебудові, що відбулося в 1845-1857 роках. Існує легенда, пов'язана з історією казки Петерманнчен (Petermännchen). Імовірно, що підвали і склепи замку, були з'єднані мережею коридорів із замком Пітерсберг в Піннові. Дехто стверджує, що у підвалах замку до цих пір живе дух Петерманнчен і переслідує туристів.

5.Замок Гогенцоллерн (Hohenzollern

Цей вражаючий замок побудовано на висот 855 над рівнем моря в місті Хечінг, 50 км від Штутгарта. Його видно з відстані кількох десятків кілометрів. Побудова первісної споруди, на яку опирається теперішній замок, сягає одинадцятого століття, остаточну форму він набув у дев'ятнадцятому столітті. В даний час повністю відреставрований замок відвідує майже 300 тисяч туристів на рік, що робить його одним з найбільш популярних у Німеччині.

Пізанська вежа - частина ансамблю міського собору Собор Санта Марія Ассунта в Пізі. Вежа є дзвіницею собору і примикає до його північно-східного кута. Знаменитий соборний ансамбль в Пізі — шедевр середньовічної італійської архітектури. Вежа відома тим, що сильно нахилена.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Горовий Іван
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Панченко Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Неверова Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Кириченко Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
13 листопада 2018
Переглядів
16778
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку