Презентація для НУШ "Чому кавун - ягода?Чому молоко скисає?Чому яблуко чорніє?"

Про матеріал
Презентація для НУШ, яка допоможе вчителям початкових класів відповісти бодай на декілька дитячих питань: "Чому кавун - ягода? Чому молоко скисає? Чому яблуко чорніє?, адже наші сучасні малюки - справжні "чомучки" та дослідники. Кількість їхніх питань за хвилину - зашкалює. Але це означає, що вони готові до пізнання світу та отримання відповідей на найпотаємніші питання людства!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дослідницька діяльність в НУШ1. Чому кавун – ягода?2. Чому молоко скисає?3. Чому яблуко чорніє?Виконала: Вчитель початкових класів. Бердянської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Ганзина Віталіна Олегівна

Номер слайду 2

1. Що зображено на малюнку?Кавун. Що зображено на цих малюнках?

Номер слайду 3

Групова робота(робота з роздатковим матеріалом)Що є ознаками ягід?Що є ознаками фруктів?Група 1 Група 2фрукти здебільшого ростуть на деревах, а от ягоди — на кущах і трав'янистих рослинах;ягоди можуть бути дикорослими, натомість фрукти ростуть лише на садових деревах;будь-які фрукти можна сміливо їсти й не боятися отруїтися; ягоди ж бувають отруйними;ягода примітна тим, що всередині неї є багато насінинок, а фрукт має лише одну насінину з твердою оболонкою — кісточку;Висновки:

Номер слайду 4

2. Хто що їсть?Що спільного на цих картинках?

Номер слайду 5

Що спільного в цих продуктах? (Вони всі виготовлені з молока)У молочних продуктах кількість велика кількість кисломолочних бактерій. Вони бактерії можуть самостійно розвиватись у молоці, та «працюють», викликаючи його скисання — молочнокисле бродіння.

Номер слайду 6

Дослід: Для миттєвого скисання молока ( початку роботи молочних бактерій) додаємо у молоко кілька крапель оцту, або лимонного соку)

Номер слайду 7

3. В чому різниця між двома яблуками?Що відбувається з яблуком?

Номер слайду 8

Що спільного?Цвях – залізний! Від перебування на повітрі довгий час –іржавіє!Отже: яблуко багате на залізо (мікроелемент), отже від взаємодії з повітрям – теж чорніє!

Номер слайду 9

Що протидіє потраплянню повітря у яблуко?Дослідницька діяльність

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
15 червня 2019
Переглядів
1580
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку