Презентація «Музей вишивки»

Про матеріал

Формування вдумливого відповідального ставлення школярів до проблем виявлення оцінки і збереження художніх цінностей, що відбивають сукупний досвід людської діяльності.

Розуміння духовного, естетичного світу тих, хто жив і творив до нас, конкретне уявлення способу життя, системи цінностей попередніх епох.

Усвідомлення родоводу, духовних традицій, відродження культури українського народу.

Вихованість здатності самостійно створювати та оцінювати мистецькі вибори.

Розвиток здібностей до активної перетворювальної діяльності з внесенням елементів краси в усі сфери життя людини, мистецтва побуту.

Об'єднання представників різних поколінь (учнів, батьків) в організації музею української вишивки, залучення родоводів, родинних зв'язків.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хролинська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів

Номер слайду 2

Зібрати інформацію за науково-популярною, художньою, методичною літературою; використати дані Інтернету про історію української вишивки. Організувати пошукові експедиції до майстринь-вишивальниць рідного краю. Зібрати експонати в шкільний музей української вишивки. Розробити виховні заходи, конспекти уроків, окремих тем на матеріалах української вишивки. Зав’язати листування з людьми з особливими потребами, які є майстрами української вишивки. Зав’язати листування з людьми з особливими потребами, які є майстрами української вишивки. Зібрати фольклорний матеріал про українську вишивку. Розробити план екскурсії по шкільному музею української вишивки. В процесі сприймання творів мистецтва і практичної художньо-творчої діяльності формувати в учнів особистісно-ціннісне ставлення до дійсності та мистецтва. Розвивати естетичну свідомість і художню компетентність, здатність до самореалізації, потребу в духовному самовдосконаленні.

Номер слайду 3

Збагачення емоційно-естетичного досвіду, формування культури почуттів, розвиток загальних та художніх здібностей, художньо-образного мислення, універсальних якостей особистості. Виховання здатності сприймати та інтерпретувати українську вишивку, висловлювати особисте ставлення до неї, аргументуючи свої думки та оцінки. Розширення та збагачення художньо-естетичного досвіду, опанування видів та технік вишивки в практичній діяльності, формування здатності керуватися набутими навичками, готовність використовувати їх у самостійній діяльності згідно з універсальними загальнолюдським естетичними цінностями та власними духовно-світоглядним позиціями. Розуміння учнями зв’язків української вишивки з природним і предметним середовищем, життєдіяльністю людини, сучасною технікою вишивання. Розвивати в учнів уміння бачити та цінувати красу, зміцнювати почуття національної гордості, повагу до звичаїв і традицій рідного народу. Виховувати повагу до культурних надбань різних областей України. Утверджувати почуття національної гідності.

Номер слайду 4

Формування вдумливого відповідального ставлення школярів до проблем виявлення оцінки і збереження художніх цінностей, що відбивають сукупний досвід людської діяльності. Розуміння духовного, естетичного світу тих, хто жив і творив до нас, конкретне уявлення способу життя, системи цінностей попередніх епох. Усвідомлення родоводу, духовних традицій, відродження культури українського народу. Вихованість здатності самостійно створювати та оцінювати мистецькі вибори. Розвиток здібностей до активної перетворювальної діяльності з внесенням елементів краси в усі сфери життя людини, мистецтва побуту. Об’єднання представників різних поколінь (учнів, батьків) в організації музею української вишивки, залучення родоводів, родинних зв’язків. Вироблення неприємного ставлення до потворного, анти естетичного.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Художня гладь на темній основі. Вишивка ”Польові квіти” жительки м. Шепетівки Горлюк Тетяни

Номер слайду 7

Художня гладь на темній основі. Вишивка ”Маргаритки” жительки м. Шепетівки Горлюк Тетяни

Номер слайду 8

Вибивання на тканині. Вишивка “Квітковий серпантин” жительки с. Хролин Гуменюк В.М.

Номер слайду 9

Вишивка хрестиком. Рослинний та геометричний орнаменти. Робота учениці Аврамчук М.

Номер слайду 10

Вишивка стрічками “Хризонтеми”. Робота педагога-організатора Фещиної Л.А.

Номер слайду 11

Вишивка бісером “Маки”. Робота педагога-організатора Фещиної Л.А.

Номер слайду 12

Вишивка хрестиком “Соняшники”. Робота учениці Письменної М.

Номер слайду 13

Вишивка хрестиком на подушку “Троянди”. Робота учениці Дудар Н.

Номер слайду 14

Вишивка хрестиком на подушку “Квіткова карусель”. Робота жительки с. Веснянки Старокостянтинівського р-ну

Номер слайду 15

Художня гладь. Фрагмент рушника. Вишивка жительки с. Корчик Киндюк О.В.

Номер слайду 16

1)Доріжка “Літо”. Одностороння гладь. 2)Фрагмент рушника. Хрестик. Роботи жительки с. Хролин Гуменюк В.М.

Номер слайду 17

Вишивка хрестиком “Т.Г.Шевченко”. Робота вчительки біології Петрук Л.Ф.

Номер слайду 18

Серветка “Снігурі”. Вишивка хрестиком. Робота учениці Оксюковської І.

Номер слайду 19

Святкова композиція “Веснянка”. Робота учениці Войтюк О.

Номер слайду 20

Фрагмент рушника. Вишивка хрестиком. Робота жительки с. Хутір Коськовецької О. В.

Номер слайду 21

Фрагмент вишивки на подушку. Хрестик “Троянди”. Робота жительки с. В.Решнівка Шевчук В.М.

Номер слайду 22

Історичні пам'ятки – сорочки (120 років). Роботи жителів с. Судилків Дудар М. та її доньки Дудар О.

Номер слайду 23

Історична експозиція музею. Свідки вишивок південно-українських земель “кам'яні баби”.

Номер слайду 24

Зараз – особливий час. Ми звертаємось до джерел народної творчості, до народних традицій. І як радісно усвідомлювати, що вони сьогодні оновлюються, оживають, і, мабуть, чим більше ми будемо їх знати, то, можливо, життя наше буде більш радіснішим, духовно багатшим, адже звернення до життєдайних джерел народного мистецтва, до збереження та оновлення всіх його видів – це усвідомлення свого родоводу, духовних традицій, відродження культури українського народу.

ppt
Додано
30 листопада 2018
Переглядів
1455
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку