Презентація "О.Генрі "Останній листок". Взаєморозуміння та прагнення зробити добро іншим як засіб подолання життєвих негараздів"

Про матеріал
Презентація до уроку зарубіжної літератури для 7 класу "О. Генрі «Останній листок». Взаєморозуміння та прагнення зробити добро іншим як засіб подолання життєвих негараздів".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

О.Генрі «Останній листок». Взаєморозуміння та прагнення зробити добро іншим як засіб подолання життєвих негараздів

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Епіграф уроку: «Треба прагнути бути людиною, незважаючи на всю жорстокість навколишнього світу» О.Генрі

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Вільям Сідней Портер – О. Генрі

Номер слайду 6

Номер слайду 7

СЛОВНИКОВА РОБОТА Новела (італ. novella – новина) – невеликий за обсягом прозовий епічний твір про незвичайну життєву подію з несподіваним фіналом. Новелі властиві лаконізм, яскравість і влучність художніх засобів, напружений сюжет. Наявність чіткої композиції, зведення до мінімуму персонажів, несподівана розв’язка. Відомими майстрами цього жанру в світовій літературі були Дж. Боккаччо, В. Ірвінг, Гі де Мопассан, В. Стефаник, П. Меріме, І. Бунін, Е. А. По та ін.

Номер слайду 8

Чому автор обрав плющ? Досить цікава символіка новели. В оригіналі новели «Останній листок» вжите слово «vine», що перекладається як виноградна лоза і як плющ. Але перекладачі обирають слово «плющ». І не випадково. У християнській символіці плющ трактується як символ вічного життя і символ смерті. Плющ в’ється вгору, так і людина чіпляється за життя, коли хоче вижити, подолавши всі негаразди. Тому в новелі використано образ саме цієї рослини.

Номер слайду 9

Проблемне питання Як ви гадаєте, чи здатне мистецтво врятувати життя людині?

Номер слайду 10

Робота з епіграфом О.Генрі стверджує:“Треба прагнути бути людиною, незважаючи на всю жорстокість навколишнього світу і це можливо”, і чи справді це можливо? - Як ви розумієте слова О. Генрі ? - Як вони співвідносяться з темою уроку?

Номер слайду 11

Чи є прагнення робити добро іншим засобом здолання негараздів? Добро, яке зробив Берман, це врятоване життя молодої дівчини, в першу чергу, і здійснення його заповітної мрії. Помираючи, художник знав, що виконав своє призначення на землі і життя він прожив недаремно. Отже, чи здатне мистецтво врятувати життя людині?

Номер слайду 12

Інтерактивна вправа «Мікрофон» Завдання Спробуйте дати відповідь на питання, яке супроводжувало нас протягом усього уроку. Давайте відповідь на це питання за допомогою нашої улюбленої вправи « Мікрофон» - Що ви відкрили для себе на уроці? - Які моральні істини ви осягнули?

Номер слайду 13

Домашнє завдання 1. Переказувати твір від імені Джонсі – дівчатам, від імені Бермана - хлопцям. 2. За бажанням учнів – намалювати ілюстрації до новели.  

ppt
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
18 серпня 2019
Переглядів
1632
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку