Презентація "Образи людини в кіножанрах" (1) 6 клас

Про матеріал
Презентація призначена для проведення онлайн уроків. Містить матеріали до уроку та завдання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Образи людини в кіножанрах (І)6 М30

Номер слайду 2

Мабуть, мало знайдеться людей, які б не любили кінофільми. Занурюючись у світ кіно, глядач має можливості «перенестися» в різні часи, культури, вигадані світи, пережити разом з героями життєві ситуації, оцінити вчинки, поведінку різних людей, замислитися, зробити власні висновки. Музика (інструментальний, пісенний супровід) є рівноцінним «партнером» зорового ряду. Завдяки їй ми глибше занурюємося в атмосферу фільму. Наймузичніші - фільми-мюзикли / опери / балети / оперети. Популярні твори музично-театральних жанрів «переносять» на екран із долученням цифрових технологій та мови кінематографа (монтаж, різні плани зйомки, ракурси тощо). Переглянь. К/ф «Звуки музики». М/ф «Балерина». К/ф «Крок уперед». Семен Гулак-Артемовський. Кіноопера «Запорожець за Дунаєм». Яким видом музичного мистецтва захопилися діти у фільмі «Звуки музики» (2)? Музика фільму позитивна чи сумна, трагічна або тривожна? У яких видах хореографії досягли успіху герої фільмів «Крок уперед» (1) і «Балерина» (3)? Які якості персонажів кінострічок тобі хотілося б виховувати в собі? Поміркуй, які переваги в постановці опери на сцені, а які - в кінематографі.

Номер слайду 3

Художні (ігрові) фільми залежно від змісту поділяють на жанри. Утім, більшість сучасних фільмів часто поєднують ознаки різних жанрів, тому іноді буває важко зарахувати той чи той фільм до одного певного жанру.

Номер слайду 4

Увідповідніть кіножанр і його характеристику.Із власного досвіду кіноглядача обговоріть, доповніть і презентуйте характерні ознаки одного із цих жанрів. Зокрема, зверніть увагу на:наявність певного типу персонажів, їх взаємодії;передбачуваність певних сцен чи спецефектів;характерні ознаки звукового та музичного супроводу.

Номер слайду 5

ЗВУКИ МУЗИКИМузика Річарда Роджерса

Номер слайду 6

Пригадай кіно-, мультфільми-мюзикли (наприклад, «Красуня і чудовисько», «Співай», «Аладдін» та ін.). Які ознаки мюзиклу ти можеш виокремити в них?Під час перегляду фільмів занотовуй: назву фільму та твої переконання, до якого кіножанру він належить. Поділися своїми спостереженнями з друзями та рідними.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Зазьоріна Лілія Павлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 квітня
Переглядів
1089
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку