Презентація "Про що розповів ліхтарик"

Про матеріал
Ознайомити школярів із заходами щодо енергозбереження, дати корисні поради; формувати у дітей світогляд дбайливого господаря своєї країни; розвивати зацікавленість учнів до проведення заходів енергозбереження; виховувати відповідальність. Як заощаджувати енергію.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Про що розповівліхтарик

Номер слайду 2

Енергетичні проблеми людства Энергоспоживання і його наслідки. Енергоспоживання і його наслідки

Номер слайду 3

Енергоспоживання і його наслідки Енергетичні проблеми людства Ефективне використання енергії - ключ до успішного вирішення екологічної проблеми!   Як ви думаєте, чому?

Номер слайду 4

Це раціональне використання енергії.   Це діяльність людини з використання енергоресурсів. Фахівці стверджують, що споживання енергії, в середньому, може бути скорочено: • у побуті на 34% • у транспорті на 24% • в промисловості на 13-33% Що ж ми розуміємо під енергозбереженням?

Номер слайду 5

ОЙ!ОЙ!Приблизно 40% витрат тепла в будинках відбуваєтьсячерез: Дверні щілини. Стіни Вікна ОЙ!Вентиляцію

Номер слайду 6

Вам буде потрібно 1 к. Втг енергії для того, щоб:1 к. Вт∙час энергии=50 годин слухати радіо На 17 годин залишити горіти лампу потужністю 60 Вт12 год дивитися кольоровий телевізор2 години пилисосити Прийняти 5-хвилинний душ Нагріти на 6 градусів повну ванну води (150 л)

Номер слайду 7

ОЙ!ОЙ!ОЙ!ОЙ!Яка лампа найбільш енергоефективна?Світлодіодна. Люмінесцентна. Лампа розжарювання

Номер слайду 8

ОЙ!ОЙ!ОЙ!Скільки відсотків електроенергії використовується даремно, якщо зарядний пристрій для мобільного телефону залишати включеним у мережу?65% 0% 95%

Номер слайду 9

Чому говорять: «Бережи воду — збережеш електроенергію»?Через кран , з якого капає вода ( 10 крапель на хвилину) витікає до 2000 л води на рік . • Якщо кожен з чотирьох членів Вашої родини залишає відкритим водяний кран, тільки 5 хвилин в день, ви втрачаєте 7 к. Втг енергії • Приймати душ - набагато дешевше , ніж приймати ванну. • Приймаючи ванну ( 140-180 л) Ви витрачаєте в три рази більше енергії , ніж приймаючи 5- хв душ.• Розпилювачі на кранах дозволяють ефективніше використовувати воду. Чи знаєте ви, що:"Кожна краплина води має значення»

Номер слайду 10

Анкета про заощадження енергіїтакніМи записуємо наше енергоспоживання Ми вимикаємо світло в кімнаті, коли йдемо з неї. Пральна машина завжди повністю заповнена, коли ми використовуємо її. Холодильник стоїть у прохолодній кімнаті. Ми не ставимо меблі перед обігрівачами. Ми почали використовувати енергозберігаючі лампочки Ми використовуємо місцеве освітлення (настільну лампу, бра, торшер. Ми заклеюємо вікна на зиму. Ми миємося під душем, а не приймаємо ванну. Ми чинимо речі, замість того, щоб замінити їх.

Номер слайду 11

Задача   Величезні втрати тепла відбуваються на підприємствах , в опалювальних складах , ангарах через дверні прорізи при в'їзді та виїзді автомобілів. Що робити: ставити на ворота спеціального співробітника або просити водіїв закривати за собою двері ?

Номер слайду 12

Енергозбереження - справа для всіх - користь для кожного. Встановлюйте холодильник подалі від опалювальних і нагрівальних пристроїв. Для освітлення використовуйте енергозберігаючі лампи - вони споживають в 4-5 разів електрики менше , ніж лампи розжарювання. Якщо працюєте за комп'ютером і не використовуєте його звукові колонки то вимкніть їх. Якщо залишаєте включеним комп'ютер і йдіть то вимикайте монітор і звукові колонки.

Номер слайду 13

Закрийте щілини у віконних рамах і дверних отворах!Чи не загороджуйте опалювальні прилади!Тепло від опалювальних приладів буде ефективно надходити в приміщення, якщо: • Опалювальні прилади не закриті шторами; • Опалювальні прилади не закриті декоративними панелями; • Опалювальні прилади не закриті меблями або іншими предметами. Батареї опалення будуть ефективно обігрівати приміщення, якщо за ними встановити тепловідображуючі екрани.

Номер слайду 14

Щороку в останню суботу березня мільйони людей у всьому світі вимикають світло на годину , тому що їм важливо майбутнє нашої планети Земля. «Година Землі» - це символ дбайливого ставлення до природи , турботи про обмежені ресурсах нашої планети134держави світу на годину відключили електроенергію

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
15 травня
Переглядів
38
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку