Презентація "Види образотворчого мистецтва"

Про матеріал
Презентація до уроку образотворчого мистецтва у 5 класі за темою "Види образотворчого мистецтва"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИДИОБРАЗОТВОРЧОГОМИСТЕЦТВАТрубачова О.І.5 клас

Номер слайду 2

ГРАФІКАГрафіка — вид образотворчого мистецтва, основними засобами виразності якого є лінія, штрих, точка і пляма. Графіка в перекладі з грецького означає «пишу, дряпаю, малюю». Одним з основних матеріалів графіки є простий олівець. Також дуже широко використовують пастель, фломастери, тушь, кольорові та чорні ручки. Зараз дуже популярна комп’ютерна графіка.

Номер слайду 3

ГРАФІКА

Номер слайду 4

ЖИВОПИСЖивопис або малярство (від нім. Maler) — вид образотворчого мистецтва, пов'язаний з передачею зорових образів за допомогою нанесення фарб на поверхню. Основні матеріали для роботи у техніці живопису - це олійні фарби, гуаш, акварель, темпера. На відміну від графічного мистецтва живопис полюбляє яскраві насичені кольори та кольорові співвідношення.

Номер слайду 5

ЖИВОПИС

Номер слайду 6

СКУЛЬПТУРАНа відміну від графіки та живопису, які тільки передають враження об’єму, твори скульптури мають реальний об’єм у просторі, отже, належать до просторових видів мистецтва. Її основним виражальним засобом є об’ємна форма, втілена у матеріалі. До матеріалів з якими працюють скульптори, належать глина, віск, дерево, камінь (найчастіше мармур), кераміка, скло, метал.

Номер слайду 7

СКУЛЬПТУРА

Номер слайду 8

АРХИТЕКТУРААрхітектура є невід’ємною складовою нашого життєвого простору. Архітектура — вид мистецтва, проєктування і спорудження будівель. В архітектурі важливу роль відводять матеріалам, із яких споруджують будинки. У минулому застосовували деревину, цеглу, граніт, нині панує скло і бетон. Людина, яка займається проєктуванням споруд називається - архітектор.

Номер слайду 9

АРХИТЕКТУРА

Номер слайду 10

ДИЗАЙНДизайн (англ., проєктувати, креслити, задумати, а також проєкт, план, рисунок) - вид діяльності, пов'язаний з проєктуванням предметного світу, творчість з художнього оформлення середовища. Художників-конструкторів, що проєктують красивий одяг, зручний транспорт, привабливі побутові речі, яскраву рекламну продукцію, гармонійний інтер’єр - називать дизайнерами.

Номер слайду 11

ДИЗАЙН

Номер слайду 12

ДЕКОРАТИВНО-УЖИТКОВЕ МИСТЕЦТВОВироби декоративно-ужиткового мистецтва пов’язані з народними звичаями і традиціями. Декоративно-ужиткове мистецтво — різновид мистецтва, пов’язаний зі створенням і декоруванням виробів побуту. Яскраві приклади декоративно-ужиткового мистецтва - це вишивка, лялька-мотанка, розпис яєць та посуду, витинанка, гончарство.

Номер слайду 13

ДЕКОРАТИВНО-ПРИКЛАДНЕ МИСТЕЦТВО

Номер слайду 14

Образотворче мистецтво - важливий засіб морального та естетичного виховання, формування художньої культури, загальнолюдських, національних цінностей, гармонійного розвитку особистості.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ничипорук Андрій
    РЕСПЕКТ таким преезнтаціям. Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 серпня 2022
Переглядів
4320
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку