Презентація «Як змінити світ на краще»

Про матеріал
Презентація до теми «Як змінити світ на краще» за підручником "Пізнаємо природу" 6 клас автора Д. Біди &55 (розроблено до модельної програми «Пізнаємо природу» 5- 6 класи автори: Біда Д. Д., Гільберг Т. Г., Колісник Я. І.) В презентації розкриті наступні питання: • Чому на Землі стає тепліше. Що таке парниковий ефект. • Які наслідки глобального потепління. • Що таке рівновага в природі. • Як людина порушує рівновагу в природі. • Що означає жити в екостилі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як Змінити світ на краще

Номер слайду 2

Сонце безперервно нагріває Землю. Здавалося б, температура на Землі має невпинно рости. Це не так, бо існує баланс: скільки енергії Земля отримує від Сонця, стільки само вона випромінює назад у навколишній простір. ЧОМУ НА ЗЕМЛІ СТАЄ ТЕПЛІШЕ

Номер слайду 3

Частина цієї енергії поглинається в атмосфері вуглекислим газом, метаном, водяною парою (парникові гази). Потім ці гази випромінюють її в усіх напрямках, повертають тепло на Землю і нагрівають її. Це явище називають парниковим ефектом. ЧОМУ НА ЗЕМЛІ СТАЄ ТЕПЛІШЕ

Номер слайду 4

ЧОМУ НА ЗЕМЛІ СТАЄ ТЕПЛІШЕНауковці стверджують, що середня температура на Землі зростає. Одним із пояснень глобального потепління є збільшення парникових газів в атмосфері Землі. Зокрема, багато вуглекислого газу потрапляє в атмосферу під час спалювання нафти, газу й вугілля.

Номер слайду 5

ЧОМУ НА ЗЕМЛІ СТАЄ ТЕПЛІШЕНаслідками глобального потепління є танення льодовиків, піднімання рівня води у Світовому океані, засухи, й обміління прісних водойм, лісові пожежі, паводки, деградація коралових рифів. Такі зміни призведуть до незворотної шкоди для багатьох екосистем

Номер слайду 6

Організми в екосистемі пов’язані між собою. Кожний організм займає в ній свою нішу й виконує певну функцію. Завдяки цьому екосистема перебуває в рівновазі. Діяльність людини може істотно її порушити. ЩО ТАКЕ РІВНОВАГА В ПРИРОДІ

Номер слайду 7

Масове полювання на китів призвело до значного зменшення цих ссавців у водах Антарктиди. Водночас кількість дрібних молюсків — криля, яким живляться кити, мала б зрости. Але тут знов втрутилася людина. ЩО ТАКЕ РІВНОВАГА В ПРИРОДІ

Номер слайду 8

ЩО ТАКЕ РІВНОВАГА В ПРИРОДІЧерез неконтрольований комерційний вилов криля та потепління клімату, яке негативно позначається на розвитку діатомових водоростей, якими харчується криль, його кількість зменшилася. Це призвело до зменшення чисельності антарктичних пінгвінів та невеликих пінгвінів Аделі.

Номер слайду 9

ЩО ТАКЕ РІВНОВАГА В ПРИРОДІДіяльність людини призводить до змін рельєфу місцевості, руйнування ґрунту, рослинного і тваринного світу, навіть до зникнення певних видів і порушення рівноваги в природі.

Номер слайду 10

ЩО ТАКЕ РІВНОВАГА В ПРИРОДІ Людина використовує метали, мнерали, камінь і дерево для побудови житла й виготовлення предметів побуту; здоров’я людини визначається впливом на неї мікробів, бактерій і вірусів, рослин і комах; тварини забезпечують людину м’ясом, яйцями, медом, шкірою, шовком і сотнями інших корисних речей; світ рослин постачає людині хліб, бавовну, овочі, фрукти.

Номер слайду 11

ЯК НАМ ЖИТИ В ЕКОСТИЛІНе тільки великі промислові підприємства, кожен із нас щодня забруднює атмосферу. Забруднення пластиком є такою ж серйозною загрозою, як і глобальне потепління. Тож як цьому запобігти?

Номер слайду 12

ЯК НАМ ЖИТИ В ЕКОСТИЛІЕкономити воду під час купання та приготування їжі; сортувати сміття, використовувати енергоощадне обладнання та знижувати температуру в наших домівках; дати друге життя предметам і матеріалам замість того, щоб викинути їх у сміття; змінити спосіб життя й вибрати велосипед замість автомобіля.

Номер слайду 13

ЯК НАМ ЖИТИ В ЕКОСТИЛІКартон розкладається в природі 3 місяці, папір — 2 роки, фольга — 100 років, поліетилен — 200 років. Ти переходиш на ЕКОстиль життя. У якій упаковці купуватимеш морозиво: у паперовій, у вафельному стаканчику, у картонному стаканчику, у паперовій фользі, вагове чи в поліетиленовому пакеті?

Номер слайду 14

завдання для самоконтролю. Поясніть, що таке глобальне потепління? Чим воно зумовлене? Які наслідки глобального потепління?Яку людину, на твою думку, можна назвати екологічно освіченою? А ти вважаєш себе такою людиною?Вкажіть джерела забруднення води, повітря і ґрунту. Як забруднення впливають на рослинний та тваринний світ?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Кокарєва Лідія Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шляхова Наталія Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Зінченко Наталія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Папіровник Оксана Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Титова Наталья
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
13 травня
Переглядів
2844
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку