Презентація "Яка роль громади в житті людей і суспільства"

Про матеріал
Презентація на тему "Яка роль громади в житті людей і суспільства" за підручником Олени Пометун та Тетяни Ремех "Досліджуємо історію і суспільство", 6 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як ти розумієш дані прислів‘я?У громаді жити – громаді служити. Громада – це рада: що вирішила, те й буде. Громада – не осиковий кілок: скоро не переломиш. Як громада забажає, того й пан не поламає.

Номер слайду 2

Яка роль громади в житті людей і суспільства

Номер слайду 3

План уроку. Чому громада важлива для людини в минулому й тепер. Територіальна громада і місцеве самоврядування. Громадські ініціативи

Номер слайду 4

1. Чому громада важлива для людини в минулому й тепер. Поміркуй!- Чи могла людина існувати без взаємодії з іншими людьми в різні періоди свого існування?- Що означає вислів «Людина – істота соціальна»?

Номер слайду 5

Громада – це …(ст.230)

Номер слайду 6

Прочитайте уривок з твору Івана Франка «Захар Беркут»(ст.231)Зробіть висновки про актуальність даних настанов у наш час.

Номер слайду 7

2. Територіальна громада і місцеве самоврядування. Прочитайте п.2 §46 (ст.231-232)та закінчіть речення:1) Територіальна громада – це … .2) Членом територіальної громади можна стати … .3) Територіальна громада потрібна для … .4) Громадою управляють …

Номер слайду 8

3. Громадські ініціативи. Громадянська ініціатива – активна участь громадян у прийнятті рішень та змінах у суспільстві. Вона залучає громадян до формування політики, розвиває активну громадянську позицію та сприяє розвитку громади. Люди та громади можуть впливати на органи державної влади та місцевого самоврядування через звернення і петиції, зустрічі з головами і депутатами, участі в референдумах, оакарженні дій місцевих посадовців у судах тощо. Коли люди гуртуються для самостійного вирішення проблем, передусім місцевого значення, йде мова про громадянську ініціативу.

Номер слайду 9

Об‘єднайтеся у трійки. Запропонуйте та обговоріть нагальні проблеми вашої територіальної громади.

Номер слайду 10

Перевір себе: Що таке громада?Що таке територіальна громада? Що таке громадянські ініціативи? Для чого вони потрібні?Поясни, як ти розумієш значення вислову: «Демократія пропонує правити кожному з нас, інакше кажучи, усі ми маємо владу втручатися в суспільні справи»

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Опрацювати §46. Підготувати повідомлення «Проблеми нашої громади» (малюнок, схема, есе, публікація в пресі чи інша форма)

pptx
Додано
13 травня
Переглядів
246
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку