Урок вивчення нового матеріалу. " Однина та множина іменників " 2 клас

Про матеріал
Презентація містить :каліграфічну хвилинку . словниковий диктант,загадки . мовні вправи з іменниками. руханку, списування з друкованого шрифту. Розрахована на дистанційне навчання та виикористання . як допоміжний матеріал на уроках.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Власні та загальні іменники 2 клас

Номер слайду 2

Готовність до уроку. Всі почули ви дзвінок ?Він покликав на урок. Кожен з вас приготувався,На перерві постарався. Тож і ми часу не гаймо,Наш урок розпочинаймо.

Номер слайду 3

Повторюємо правило Іменник – це частина мови, яка відповідає на запитання хто ? Що? Та означає живу істоту , предмет чи явище.

Номер слайду 4

Відгадай загадку. Склади два речення з відгадкою, так щоб водному випадку це був власний іменник ,а в другому загальний. Планета є, що в космосі літаєІ між Венерою та Марсом місце має,А також верхній шар її кори,Й речовина, яку весняної пори. Орач руками пробує, щоб знати. Чи вже пора настала обробляти,І ґрунт, який дає свої плоди,І суша, на відміну від води,А ще країну означає теж,Державу, край в якому ти живеш.

Номер слайду 5

Каліграфічна хвилинка. З з Зз Зе мл ля Живемо Земля на ми планеті любимо ми свою землю

Номер слайду 6

Словниковий диктант Ластівка , Київ, соняшник, Тихий океан, Світлана Петрівна, пшениця, зозуля, Європа, Афіни, кущі, Антарктида.

Номер слайду 7

Однина та множина іменників. Зміни слова за зразком. Корінці – корінець місяць – місяціолівці – ….. горобець -….стільці -… прапорець -…зайці - …. хлопець - …. Іменники вживаються в однині та множині

Номер слайду 8

Руханкаhttps://www.youtube.com/watch?v=j. TWry. Z8f. Dww

Номер слайду 9

Запам’ятай – власні іменники пишемо з великої букви . Назви міст, сіл , вулиць; географічні назви (моря, океани ,ріки , материки); прізвища, імена , по-батькові; клички тварин. Пишемо з великої букви

Номер слайду 10

Списати текст. Власні іменники підкреслити однією лінією. Наша   держава називається Україною. Столиця України - місто Київ. Назар та Наталка - кияни. Наталка - студентка. Назар -школяр. Вони живуть на вулиці Садовій. На зимових канікулах діти їздили відпочивати в Карпати. Їм було весело!

Номер слайду 11

Прочитай вірша. Яка його тема ?Ми є діти українські –Хлопці і дівчата,край наш Україна,Красна і багата. Українець я маленький,Україна - край рідненький. Вірний син я свого роду –Українського народу. Українка я маленька,Україна моя ненька. В неї щира я дитина,Добра, люба та єдина.

Номер слайду 12

ВисновокІменник –це частина мови яка ….. ( продовжіть речення )Іменники вживаються в однині та множиніВласні іменники пишу з великої букви.

Номер слайду 13

Обери свій камінець

Номер слайду 14

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
16 травня
Переглядів
50
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку