Європейське і світове співтовариство

Про матеріал
Презентація з курсу "Громадянська освіта" для учнів 10 класу до Розділу 7. Україна, Європа, світ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЄВРОПЕЙСЬКЕ І СВІТОВЕ СПІВТОВАРИСТВО

Номер слайду 2

Світ сьогодні виглядає як єдиний організм, функціонування якого потребує узгоджених дій урядів, представників громадськості, ділових кіл різних країн. Важко знайти країну, яка б не контактувала з іншими державами. Для координації діяльності світової спільноти, здійснення багатосторонньої дипломатії та міжнародного співробітництва, вирішення суперечок, подолання глобальних та регіональних проблем створено низку міжнародних організацій.2 Сфери міжнародної співпраці Торгівля Митні правила Освіта Прикордонне врегулювання. Військово-політична сфера Розвиток комунікаційних мереж. Охорона природи Контроль над озброєнням

Номер слайду 3

Міжнародна співпраця знижує ризик конфліктів, дає можливість обмінюватися досвідом та реалізовувати спільні проєкти розвитку.3 Міжнародні організації ― об’єднання трьох або більше незалежних держав, їхніх, інших міжурядових організацій, спрямоване на вирішення певних спільних питань чи організації проектів.

Номер слайду 4

Як Організація Об’єднаних Націй захищає права та сприяє миру.4 Унікальною організацією, яка об’єднала більшість країн світу в ім’я загального миру і соціального прогресу, є Організація Об’єднаних Націй (ООН). Україна, перебуваючи у складі СРСР, 1945 року стала однією з країн-засновниць ООН. На сьогодні членами Організації є 193 держави. ООН має шість головних органів: Генеральна асамблея;Рада безпеки;Економічна і соціальна рада;Рада з опіки;Міжнародний суд;Секретаріат.

Номер слайду 5

Відвідайте офіційний сайт оон, ознайомтесь із глобальними питаннями порядку денного оон.5 ЯКІ ПРОБЛЕМИ, ВИКЛИКИ СТОЯТЬ ПЕРЕД ЛЮДСТВОМ?ЯКІ З НИХ, НА ВАШУ ДУМКУ, Є ПРІОРИТЕТНИМИ ЗАРАЗ?ЯКІ Є ОСОБЛИВО ВАЖЛИВИМИ ДЛЯ НАШОЇ КРАЇНИ?

Номер слайду 6

Якими є масштаби і характер діяльності України в міжнародних організаціях Завдання ООН в Україні Відновлення, стабілізація та реабілітація Сходу України та інших регіонів. Гуманітарне реагування, зокрема надання допомоги постраждалим від конфлікту регіонам і внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Підтримка довгострокових загальнонаціональних реформ управління задля забезпечення верховенства закону і зміцнення соціальної стабільності та демократичного управління. Консультування та надання допомоги урядові України у виконанні рекомендацій механізмів ООН з прав людини, а також тих, що наводяться в доповідях Місії ООН з прав людини в Україні.

Номер слайду 7

ЗБЕРЕЖЕННЯ МІЖНАРОДНОГО МИРУ І БЕЗПЕКИ«Фірмовою» відзнакою миротворців ООН є блакитні шоломи чи блакитні берети. Сучасні міжнародні відносини характеризуються багатьма суперечностями та конфліктами, насамперед, внутрішньодержавного характеру, які створюють велику загрозу міжнародному миру і безпеці. Це обумовлює розвиток такої форми світового співробітництва, як миротворча діяльність. Одним з інструментів для врегулювання конфліктів є застосування військової сили у формі міжнародних миротворчих операцій.

Номер слайду 8

ПРОГРАМА СТАЛОГО РОЗВИТКУ ООНПрограма сталого розвитку ООН передбачає світовий розвиток, що відповідає потребам сучасності і вимагає узгоджених зусиль щодо створення всеосяжного, сталого та стійкого майбутнього для людей та планети. ЦІЛІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ – цільові показники майбутнього міжнародного розвитку, що були ухвалені на саміті Організації Об’єднаних Націй. Цілі сталого розвитку ухвалено на період від 2015 до 2030 року, вони налічують 17 глобальних цілей, в межах яких 169 конкретних цільових показників.

Номер слайду 9

pptx
Додано
10 травня
Переглядів
124
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку