004_Посадова_інструкція_4-б_КЛАСНОГО_КЕРІВНИКА

Про матеріал
ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ №3 КЛАСНОГО КЕРІВНИКА _________________________________________________ ( Прізвище, ім’я, по батькові ) 1. Загальні положення 1.1. Ця посадова інструкція розроблена на основі тарифно-кваліфікаційної характеристики класного керівника. 1.2. Класний керівник призначається на посаду і звільняється з неї керівником навчального закладу. 1.3. Класний керівник повинен мати повну або базову вищу педагогічну освіту (без вимог до стажу педагогічної роботи). 1.4. Класний керівник підпорядковується безпосередньо заступнику директора з навчально-виховної роботи. 1.5. У своїй діяльності класний керівник керується Конституцією і законодавством України, Указами Президента України, рішеннями Кабінету Міністрів України і органів управління освітою всіх рівнів з питань освіти і виховання учнівської молоді; правилами і нормами охорони праці, техніки безпеки і протипожежного захисту, а також Статутом і локальними правовими актами навчального закладу (в тому числі Правилами внутрішнього трудового розпорядку, наказами і розпорядженнями керівника, цією Інструкцією). 1.6.Класний керівник дотримується Конвенції про права дитини.
Перегляд файлу

ПОГОДЖЕНО 

Голова профкому

ОНЗ ЗЗСО І-ІІІ ст. с.Довжок

________В.А.Міщанчук

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Директор ОНЗ ЗЗСО І-ІІІ ст. с.Довжок

___________А.П.Андрущенко

Наказ № ____ від ______________ року 

 

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ №3

КЛАСНОГО КЕРІВНИКА

_________________________________________________

( Прізвище, ім’я, по батькові )

 

 

1. Загальні положення

1.1. Ця посадова інструкція розроблена на основі тарифно-кваліфікаційної характеристики класного керівника.

1.2. Класний керівник призначається на посаду і звільняється з неї керівником  навчального закладу.

1.3. Класний керівник повинен мати повну або базову вищу педагогічну освіту (без вимог до стажу педагогічної    роботи).

1.4. Класний керівник підпорядковується безпосередньо заступнику директора  з навчально-виховної роботи.

1.5. У своїй діяльності класний керівник керується Конституцією і законодавством України, Указами Президента  України, рішеннями Кабінету Міністрів України і органів управління освітою всіх рівнів з питань освіти і  виховання учнівської молоді; правилами і нормами охорони праці, техніки безпеки і протипожежного захисту, а  також Статутом і локальними правовими актами навчального закладу (в тому числі Правилами внутрішнього трудового  розпорядку, наказами і розпорядженнями керівника, цією Інструкцією).

1.6.Класний керівник дотримується Конвенції про права дитини.

 

2. Завдання та посадові обов'язки

Класний керівник:

2.1.Працює з учнями закріпленого за ним класу.

2.2. Вивчає особистість кожного учня в класі, його нахили, інтереси.

2.3. Створює сприятливе мікросередовище і морально-психологічний клімат для кожного учня в класі.

2.4. Сприяє розвитку в учнів навичок спілкування, допомагає учням вирішувати проблеми, які виникають у спілкуванні з товаришами, вчителями,  батьками.

2.5. Спрямовує самовиховання і саморозвиток особистості учня, вносить необхідні корективи в систему   його виховання.

2.6. Надає допомогу учням у навчальній діяльності, з'ясовує причини низької успішності, забезпечує їх усунення,  співпрацює з вчителями-предметниками.

2.7. Сприяє здобуттю додаткової освіти учнями через систему гуртків, клубів, секцій, об'єднань, які організовуються в   навчальному закладі, закладах позашкільної освіти за місцем проживання.

2.8. Організовує життя колективу класу відповідно до вікових особливостей та інтересів учнів і вимог суспільства.

2.9. Спільно з органами учнівського самоврядування веде активну пропаганду здорового способу життя; проводить  фізкультурно-масові, спортивні та інші заходи, які сприяють зміцненню здоров'я учнів класу.

2.10. Веде у встановленому порядку документацію класу,  контролює заповнення учнями

         щоденників і виставлення в них оцінок.

2.11. Підтримує постійний контакт з батьками учнів (особами, які їх замінюють).

2.12. Планує виховну роботу в класі.

2.13. Забезпечує дотримання правил безпеки життєдіяльності під час здійснення навчального процесу та проведення  виховних заходів.

2.14. Оперативно інформує адміністрацію навчального закладу про кожен нещасний випадок, вживає заходів щодо надання   першої долікарської допомоги.

2.15. Вносить пропозиції щодо покращення і оздоровлення умов здійснення навчального процесу, а також доводить до   відома дирекції школи інформацію про всі недоліки в забезпеченні освітнього процесу.

2.16. Здійснює інструктаж учнів з безпеки життєдіяльності під час проведення виховних заходів, уроків та на канікулах з обов'язковою    реєстрацією в класному журналі чи журналі реєстрації інструктажів.

2.17. Організовує вивчення учнями правил охорони праці, правил вуличного руху, поведінки в побуті, на воді тощо.

2.18. Бере участь у роботі педагогічної ради школи.

2.19. Проходить періодичні медичні обстеження.

2.20. Систематично підвищує свою професійну кваліфікацію; бере участь у діяльності методичної ради та інших  формах методичної роботи.        

2.21. Дотримується етичних норм поведінки, які відповідають громадському статусу педагога, в навчальному закладі, побуті, в  громадських місцях.

2.22. Персонально відповідає за  збереження закріплених за ним матеріальних цінностей.

2.23. Проводить класну годину – один раз на тиждень (форми проведення класної  години можуть бути різноманітнішими, тематична  класна година, класні збори, підготовка до спільної класної справи,  підготовка до екскурсії, підбиття підсумків виховання та навчання тощо).

2.24. Виховні заходи проводить – не менше одного разу  на місяць, а загальношкільний 1 раз на семестр.

2.25. Проводить батьківські збори, всеобуч по два рази на семестр.

2.26. Слідкує за зовнішнім виглядом  учнів закріпленого класу.

2.27. Веде таку документацію:

-  класний журнал;

- план виховної роботи з класним колективом;

- папку класного керівника в будь-якій формі (де збираються характеристики, анкети,

  довідки);

- щоденники учнів;

- особові  справи учнів;

- психолого-педагогічні спостереження для  вивчення особистості учня

-  розробки виховних заходів

- звіти .

2.28. Постійно контролює відвідування учнями навчального закладу та вживає заходів щодо учнів, які часто без поважних причин пропускають заняття повідомляє про це адміністрацію закладу.

 2.29.У канікулярний і літній час режим роботи класного керівника встановлюється згідно з планом  роботи   школи.

 

3. Права

Класний керівник має право на:

3.1. Участь в управлінні навчальним закладом в порядку, визначеному Статутом закладу,

3.2. Захист професійної честі й гідності.

3.3. Ознайомлення зі скаргами та іншими документами, які містять оцінку його роботи, надання відповідних пояснень.

3.4. Захист своїх інтересів самостійно і/чи через представника, в тому числі адвоката, у випадку дисциплінарного чи   службового розслідування, пов'язаного з порушенням педагогом норм професійної етики.

3.5. Конфіденційність дисциплінарного (службового) розслідування, за винятком випадків, передбачених законом.

3.6. Вільний вибір і використання методик  виховання, навчальних посібників і матеріалів, підручників.

3.7. Регулярне підвищення своєї кваліфікації.

3.9. Дає учням під час занять і перерв обов'язкові для виконання розпорядження, які стосуються організації занять     і дотримання дисципліни, притягнення учнів до дисциплінарної відповідальності.

 

4. Відповідальність

4.1. Класний керівник несе відповідальність за життя і здоров'я учнів класу під час класних та заходів, які   проводяться в навчальному закладі,  а також за дотримання  їхніх прав і свобод відповідно до законодавства України.

4.2. За невиконання чи неналежне виконання без поважних причин Статуту і Правил внутрішнього трудового  розпорядку закладу, законних розпоряджень директора навчального закладу та інших локальних нормативних актів, посадових    обов'язків, визначених цією інструкцією, класний керівник несе дисциплінарну відповідальність у порядку,   передбаченому трудовим законодавством.

4.3. За застосування, в тому числі одноразове, методів виховання, пов'язаних із фізичним і/чи психічним насиллям над   особистістю учня, а також скоєння іншого аморального вчинку класний керівник може бути звільнений з посади   відповідно до трудового законодавства і Закону України «Про освіту».

4.4. За навмисно завдані школі чи учасникам навчального процесу у зв'язку з виконанням (невиконанням) своїх  посадових обов'язків збитки класний керівник несе матеріальну відповідальність у порядку, визначеному трудовим   чи цивільним законодавством.

 

5. Взаємовідносини

Класний керівник:

5.1. Працює із закріпленим класом не менше 5-ти годин на тиждень згідно відповідного  особистого плану  затвердженого у директора навчального закладу:

5.2. Замінює у встановленому порядку тимчасово відсутніх класних керівників.

5.3. Самостійно планує свою роботу на навчальний рік і навчальний семестр. План роботи затверджується керівниками закладу.

5.4. Подає заступнику директора навчального закладу з виховної роботи письмовий звіт про свою діяльність після закінчення  кожного навчального семестру.

5.5. Отримує від керівника закладу і його заступників інформацію нормативно-правового і організаційно-методичного   характеру, ознайомлюється з відповідними документами.

5.6. Працює в тісній взаємодії з учителями, батьками учнів (особами, що їх замінюють); систематично обмінюється    інформацією з питань, які входять до його компетенції, з адміністрацією і педагогічними працівниками навчального закладу.

 

Посадову інструкцію  розробила

Заступник директора 

ОНЗ ЗЗСО І-ІІІ ст..с Довжок:            ______________   Ю.С.Сорочан

 

 

З посадовою інструкцією ознайомлений (а), один екземпляр отримав (отримала) та зобов’язуюсь зберігати його на робочому місці.

«___»____________20___р.                              _____________ (_______________________)

 

 

 

 

docx
Додано
9 квітня 2021
Переглядів
298
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку