2 клас. Природа рідного краю.

Про матеріал
Сприй­мання, осмислення і запам'ятовування знань про птахів рідного краю; розвивати спо­стережливість, пам'ять, мовлення; вихо­вувати дбайливе ставлення до природи, любов до краю, де ти живеш, любити, збагачувати, берегти красу рідного краю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Юрій Збанацький «Лелеки».

Номер слайду 2

Ознайомлююча сторінка.

Номер слайду 3

Словничок: Слово «лелека» прийшло до нас із південних країв, з кримсько - татарської мови.“Словничок”: «Чорногуз» – це давня українська назва. Вона вказує на колір птаха: біла шия, груди, вся передня частина тулуба, лише чорний хвіст (гуз).

Номер слайду 4

Історична сторінка.

Номер слайду 5

За іншою версією цієї легенди, з мішка, розв'язаного архангелом. Михайлом, по світу розлетілися комарі і мухи, яких і збирає лелека,птах, що символізує очищення і оновлення світу. Таким чином,проводилася думка про ангельську природу лелеки. Сам зовнішній вигляд лелек нагадував ангелів.

Номер слайду 6

Народні повір’я.

Номер слайду 7

Підсумкова сторінка.

Номер слайду 8

Повертаючись з вирію, лелеки відкладають 2-7, а найчастіше 4 білих яєць, які птахи насиджують по черзі. Через місяць з’являються голі, безпорадні пташенята. Їх в народі називають лесиками. Лесики дуже швидко ростуть. Вони, на відміну від дорослих, мають голос – пищать. А дорослі лелеки клацають дзьобами. Вони голосу не мають.

Номер слайду 9

- Декілька років назад поселилися в нашому селі лелеки. І в спеку, і в дощ не залишають свого гнізда. Стукотом дзьобів нагадують нам про себе. - Що ви відчуваєте, коли спостерігаєте за цими чудовими птахами?- Чим же привабило наше село цих білих красенів?

Номер слайду 10

Послання діткам.

Номер слайду 11

Все на землі нам,все треба берегти.І птаха, й звіра, і оту травинку. Не чванься тим, що цар природи ти,Бо врешті ти – лише її частинка.

Номер слайду 12

Бережіть природу діти!

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Виховна робота
НУШ
Додано
6 травня 2021
Переглядів
655
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку