Аксесуари для домівки

Про матеріал
Облаштовуючи власне помешкання, ми звикли в першу чергу дбати про практичність усіх елементів, не рідко забуваючи про естетику. У своій презентації я розказую про аксесуари для домівки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Аксесуари для домівки Презентація вчителя вищої категоріїз трудового навчання, технологій та мистецтва Моісєєвої Ірини Борисівни Херсонська загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів №54 з поглибленним вивченням іспанської та інших іноземних мов. Херсонської міської ради

Номер слайду 2

Облаштовуючи власне помешкання, ми звикли в першу чергу дбати про практичність усіх елементів, не рідко забуваючи про естетику. Однак саме відчуття краси власної домівки надихає та окриляє, додає сил та енергії, змушує почуватись добре та швидше повертатись додому. Важливу роль у створенні неповторного інтер’єру відіграє акцентний декор. Милі дрібнички або ж функціональні предмети зі стильним дизайном здатні перетворити нудне приміщення на оазис затишку та домашнього тепла. Аксесуари для домівки

Номер слайду 3

Брелоки для ключей Брелоки були популярні багато століть назад, поряд з амулетами і талісманами. Як ми знаємо, багаті люди в старовину володіли великими будинками з безліччю кімнат, з замкненими шафами зі скарбами, цінними паперами, тому нерідко на поясах їх одягу висіла значна зв'язка ключів. Щоб всі вони були зібрані воєдино були винайдені брелоки, тоді вони мали розкішну прикрасу з каменів, золота, які підкреслювали статус господаря. А сам володар брелока міг зайвий раз продемонструвати свій достаток і багатство. Також можна провести паралель між брелоками і годинниками на ланцюжку, які прикрашали костюми джентльменів і заможних людей. Але кишенькові годинники поступово були витіснені з ужитку, зате брелоки набирали популярність, видозмінювалися в залежності від епохи і потреб.

Номер слайду 4

Брелоки для ключей

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Скриньки для косметики Історія скриньок налічує не одне тисячоліття і вона нерозривно пов'язана з цінними для людини предметами. Найбільший попит на скриньки з'явився в Європі в Середні століття. Вироби цієї епохи рідко вирізнялися вишуканістю, зате були мысткими та міцними з кори дерев і шкіри. Сьогодні купити скриньку будь-якої місткості, дизайну і ціни зовсім нескладно.

Номер слайду 7

Скриньки для косметики

Номер слайду 8

Підставки для прикрас У кожному магазині є вітрини, полиці або стелажі, щоб демонструвати товар. Вони бувають різних розмірів і форм. Дещо відмінними є вітрини для ювелірних магазинів чи магазинів одягу, тому що вони часто являють собою моделі частин людського тіла, на які одягають експонати. Підставки для прикрас істотно економлять площу, необхідну для розкладання товару, забезпечують раціональне зберігання ювелірних та біжутерних виробів.

Номер слайду 9

Підставки для ювелірних прикрас

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Скарбничка для грошей Скарбни́чка — це звичайна назва вмістища для монет, яке насамперед, використовуюь  діти. Скарбнички тісно пов'язані з історією грошей та приватних заощаджень. Вони мають соціальне та культурно-історичне значення, особливо для того часу, коли ще не було можливості зберігати кошти на рахунках у банку. Одна з найдавніших ощадних скарбничок датується II сторіччям до н. е. і була знайдена на теренах сучасної Туреччини під час розкопок житлового будинку. Її зроблено на зразок грецького храму скарбів і вона має проріз для монет у фронтоні храму. Таку скарбницю називали «тезаврос». Це слово було прийняте в романських мовах і пізніше використовувалося для позначення або скрині зі скарбами, або скарбу взагалі.

Номер слайду 12

Скарбничка для грошей

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Вітальні листівки Точна дата появи на світ першої листівки донині невідома. Приблизно наводять числа 150—200 років тому. Так, за однією з версій, перша різдвяна листівка з'явилася в Англії 1794 року. Англійський художник Добсон у вигляді поздоровлення із святом відправив своєму другові картинку із зображенням сімейства навколо ялинки.

Номер слайду 15

Дерев’яні листівки

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Рамки для фото Поява рамок для фото пов’язують з розвитком живопису в xv столітті, тоді майстри, щоб продовжити термін свого шедевру поміщали його в художні рамки. вони мали химерні візерунки і часто служили ідейним продовженням картини. Стиль Бароко принес прикраси гіпсом і позолоченими склепіннями, що робило картину ще більш розкішною. З появою фотографій рамки стали звичайним предметом в кожному будинку, вони мали овальну форму, так як найчастіше туди містився портрет людини, виготовлялися вони з дерева або чавуну. У xx столітті для виробництва фоторамок стали застосовуватися нестандартні матеріали (скло, пластмаса, плюш), які були порівняно недорогими, тому сприяли становленню серійного виробництва.

Номер слайду 18

Рамки для фото

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Декоративні панно Перші панно знайдені в печерах первісних людей, на кам’яних стінах зображували тварин і явища природи. Що це було - бажання прикрасити своє житло, спосіб зафіксувати побачене або захист від злих духів, тепер історики можуть тільки здогадуватися про це. Пізніше з’явилися панно з каменю, мозаїки, ліпнини, венеціанської штукатурки. Цей вид творчості став невід’ємною частиною культурного розвитку.

Номер слайду 21

Декоративні панно

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Настінні годиники Тисячоліттями люди шукали і вигадували способи вимірювання часу, який вони так цінували, і прагнули придумати механізм, щоб відраховувати хвилини і години рік за роком. Одними з найперших годинників були сонячні.  Математик Фатіо де Дюільє прийшов до висновку, що за допомогою алмазного свердла можна зробити практично ідеально рівні отвори в рубінах, які використовувалися в якості підшипників - це забезпечило довговічність годинників і в 1705 році вони були представлені в Королівському суспільстві. Практично в такий же час в Німеччині з'являються годинники-тарілки, назву вони отримали від дизайну циферблата, який був схожий на столовий прилад. Тільки ось оформлення даного елементу інтер'єру істотно відрізнялось - були відсутні яскраві орнаменти, квіти і птахи. 

Номер слайду 25

Настінні годиники

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Підставки під телефони Залежно від цілей, існує кілька видів підставок для телефону: - настільний тримач підходить для робочого столу, підкреслює статус власника. Підставки такого виду функціональні та надійні. Іноді підставка зроблена 2 або 3 в одному: наприклад, на неї легко встановлюється смартфон, зарядка, годинник або окуляри; - автомобільна підставка - незамінна річ, що забезпечує зручність і безпеку. Підставки відрізняються кріпленням і типом конструкції. 

Номер слайду 28

Підставки під телефони

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 7 клас, Презентації
Додано
18 січня
Переглядів
101
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку