Аналіз виховного заходу до Дня козацтва

Про матеріал
Аналіз виховного заходу до Дня козацтва Тема заходу: Від козаків до наших днів збережемо вогонь батьків Форма проведення: Інтелектуальні змагання Мета: провести свято українських збройних сил, більше дізнатись про минуле та сучасне країни, пробудити в учнів інтерес до вивчення історії та культури українського народу, виховувати патріотизм, сміливість, дружбу, спритність, повагу до державних символів.
Перегляд файлу

 

Аналіз позакласного заходу 

 

Вчитель:

Юрійчук В.Б.

Дата:

11.02.2020 р.

Клас:

10-11

Тема заходу: 

Від козаків до наших днів збережемо вогонь батьків

Форма проведення:

Інтелектуальні змагання

Мета:

провести свято українських збройних сил, більше дізнатись про минуле та сучасне країни, пробудити в учнів інтерес до вивчення історії та культури українського народу, виховувати патріотизм, сміливість, дружбу, спритність, повагу до державних символів.

 

Ступінь реалізації мети:

мета і завдання визначені точно, чітко і ясно, мета реалізована  повністю.

Ступінь розкриття теми:

конкретні факти співвіднесені загальними теоретичними висновками правильно, головне чітко виділено вчителем, переконливо доведено.

 

Аналіз змісту:

       Зміст виховного заходу зазначав, що 6 грудня - загальне професійне свято всіх українських військовослужбовців давно заслужило всенародну повагу і шану з боку офіційних державних структур усіх рівнів. Цей День приурочений до дати прийняття Закону незалежної України від 6-го грудня 1991-го року «Про Збройні Сили України». Саме свято - День Збройних Сил України було встановлено у 1993-му році постановою Верховної Ради України від 19-го жовтня № 3528-XII.

         Не дивлячись на виниклі економічні та інші труднощі, які випали на долю нової незалежної української держави з розпадом Радянського Союзу, діючому складу українських військових вдалося не лише зберегти високий професіоналізм, боєготовність і хороші армійські традиції, але і стати однією з найсучасніших і боєздатних армій на пострадянському просторі.

 

Висновки:

Позакласний захід викликав  високу ступінь захопленості, цікавості в школярів. Зокрема:  використання історичного матеріалу,   ігрових моментів, музики: сучасної та народної, танців з пісенним супроводом дало можливість розкрити багатство українського фольклору, пробудило в учнів неабиякий  інтерес до історичної спадщини українського народу.  Це свято сміливих, сильних, спритних, витривалих та мужніх захисників незалежності нашої  України. Саме такими і зростають наші хлопці і дівчата, адже багато з них мріють служити в українському війську чи працювати в правоохоронних органах нашої держави. Звичайно, що шлях до спритності і витривалості пролягає через спортивну діяльність. Тому й під час заходу відбулись інтелектуальні  змагання між учнями 10-11-х класів та глядачами залу. Хлопці проявили свою кмітливість, винахідливість, вправність, показали свою готовність до служіння Батьківщині. Дівчата також захоплено виконували вірші та пісні про захисників держави.

  Пропонований матеріал за своїм обсягом оптимальний та доступний для сприйняття, враховує  вікові особливості учнів.

Спостерігається активна участь учнів у підготовці заходу, їхня активність під час проведення заходу.

Використані:

методи:

  •                                словесні ( розповідь, бесіда);
  •                                наочні: (ілюстрація);
  •                                стимулювання інтересу (пізнавальні ігри, створення цікавої ситуації);

форми: 

  •                                фронтальна (колективна);
  •                                диференційовано-групова

             є ефективними та доцільними.

Застосовані засоби підтримують, зміцнюють і розвивають позитивну    мотивацію; надають можливість для колективного спілкування; сприяють  створенню   внутрішнього комфорту. Нагородження найактивніших учасників    стало додатковим стимулом до пізнання.

 Вчитель рекомендує  додаткові джерела для одержання інформації з теми заняття: енциклопедію, книги (художні твори), періодику ( газети, журнали ), аудіозаписи   мелодій. Зроблено це було досить вдало.

Майстерність вчителя виявилася в тому, що знання набуті учнями на  уроках Захисту України, вдало застосовуються під час проведення заходу. 

З точки зору виховного впливу треба відмітити особистість вчителя. Спокійний тон, уважне і добре ставлення до учнів , манера звертатися – все це передається дітям і слугує еталоном людських відносин.

Запропонований виховний захід має логічне завершення. Прийоми мотивації та організації роботи учнів упродовж заходу сприяють створенню такої ситуації, за якої учні відчувають задоволення від своїх успіхів (ситуація успіху).Зміст заходу сприяє  розвитку в учнів інтересу до запропонованої теми. Активна робота учнів у ході проведення заходу дозволяє зробити висновок, що  мети його досягнуто.

           Звертає на себе увагу кропітка, продумана підготовка вчителя і учнів до активної роботи. Захід проведено відповідно до чіткого плану, складеного вчителем у процесі підготовки до заходу. Він оптимально коригується вчителем відповідно до обставин

Рекомендації:

  1.                       При підготовці виховних позакласних  заходів більше звертати уваги на оформлення.
  2.                       Шукати нові шляхи підвищення пізнавальних інтересів школярів.
  3.                       Надалі працювати в напрямку активізації творчої діяльності учнів.

 

 

 

              З висновками та рекомендаціями ознайомлений: Юрійчук В.Б.

 

 

         Дата: 11.12.2020 р.                                           Підпис____________

doc
Додано
30 червня 2021
Переглядів
4651
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку