АВРААМ ЛІНКОЛЬН 16-й президент США

Про матеріал
Перш ніж стати президентом Сполучених Штатів, Лінкольн програв в 18 виборах. Його життя є найяскравішої ілюстрацією феноменального успіху, спорудженого власними руками. Лінкольн був неймовірно високою людиною (193 см), а його довгий капелюх додавав йому зростання ще кілька дюймів. Капелюх він використовував не лише як предмет моди, але ще і як сховище грошей, листів і важливих записів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

АВРААМ ЛІНКОЛЬН16-й президент США (з березня 1861 до квітня 1865)Зробив презентацію Тімченко Максим учень 9-А класу

Номер слайду 2

Він був у політиці тим, чим Бетховен у музиці, Данте в поезії, Рафаель у живопису, Христос у філософії життя.

Номер слайду 3

Авраама Лінкольн - 16-й, але, мабуть, найбільш відомий президент Сполучених Штатів Америки. Якщо вивчити його історію, може здатися, що він узявся нізвідки - юрист із глушини, котрий відслужив один термін у палаті представників і двічі підряд не зміг потрапити до Сенату США. Частина істориків вважає, що його несподіване висунення у президенти - просто випадковість

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Авраам Лінкольн народився 12 лютого 1809 року на невеликій фермі в штаті Кентуккі. Коли йому було 7 років, його сім'я переїхала на південний захід штату Індіана. Освіта Авраам отримував вдома, дуже любив читати. Вже з раннього дитинства він був противником рабства, як і його батько. У 1830 році Лінкольн покинув родину і оселився у селі Салем (штат Іллінойс), де працював землеміром, листоношею, торговцем. Потім деякий час він служив в армії, а в 1832 році оголосив про намір виставити свою кандидатуру на виборах у палату представників штату Іллінойс. Але ці вибори Лінкольн програв. На нових виборах в 1834 році він домігся успіху, а в 1836 році був обраний на другий термін. Восени 1836 року Лінкольн почав займатися юридичною практикою. Потім Лінкольн балотувався в палату Конгресу, але в 1843 і 1844 роках вибори їм були програні. У 1846 році він стає членом Конгресу від партії вігів і перебуває там до 1849 року.

Номер слайду 6

У 1854 році Лінкольн приймав участь в проведенні компанії в підтримку Йейтса, який голосував проти прийняття закону «Канзас — Небраска». У 1856 році Лінкольн приєднується до партії республіканців, яка наполягала на заборону рабства на нових територіях Штатів. У 1860 році Лінкольн переміг на виборах і став 16 президентом США. Після того як стали відомі результати виборів, лідери Півдня вирішили відокремитися від США. Почалася війна між Північчю і Півднем. 22 вересня Лінкольн видає указ про те, що якщо бунтівні південні штати не повернуться в Союз до 1 січня 1863 року, то всі раби на їх території будуть оголошені вільними людьми. Саме цей указ призвів до створення поправки до Конституції США, згідно з якою на території країни рабство було ліквідовано.

Номер слайду 7

Смерть 16-го Президента США Убивство 16-го Президента США Авраама Лінкольна сталося 14 квітня 1865 року у театрі Форда у Вашингтоні. Під час перегляду п'єси «Наш американський кузен» Президент був смертельно поранений у голову пострілом актора Джона Бута, який був прихильником Півдня, та помер вранці 15 квітня, ставши першим американським президентом, якого було вбито на посту. Убивство Лінкольна було частиною невдалого заколоту прихильників Півдня, що мав на меті, окрім убивства Президента, знищення ще кількох членів уряду США та відновлення Конфедерації.rrrrr

Номер слайду 8

Джон Бут, людина яка вбила 16 президента США, був потомственим актором

Номер слайду 9

Цікаві Факти

Номер слайду 10

Перш ніж стати президентом Сполучених Штатів, Лінкольн програв в 18 виборах. Його життя є найяскравішої ілюстрацією феноменального успіху, спорудженого власними руками.2. Лінкольн був неймовірно високою людиною (193 см), а його довгий капелюх додавав йому зростання ще кілька дюймів. Капелюх він використовував не лише як предмет моди, але ще і як сховище грошей, листів і важливих записів.

Номер слайду 11

3. Тіло Лінкольна було перепоховано 17 раз. Це відбувалося або через реконструкцію гробниці, або з причин безпеки. При цьому шість разів його труну відкривали. Тільки в 1901 році, через 36 років після смерті, президент знайшов остаточний спокій. Існує повір'я, що примара Лінкольна часто відвідує Білий дім.4. У 2004 році співробітники компанії, що займається скануванням старих текстів, виявили смайлик виду ;) в конспекті промови Авраама Лінкольна 1862 року після слова "сміх". Чи було це помилкою або прикладом застарілої пунктуації, експерти в думці не зійшлися.

Номер слайду 12

5. Національний меморіал Гора Рашмор знаходиться біля міста Кістоун у Південній Дакоті, США. Гора відома тим, що в її гірській породі висічені 18-ти метрові голови чотирьох президентів США: Джорджа Вашингтона, Томаса Джефферсона, Теодора Рузвельта й Авраама Лінкольна (на зображенні зліва направо). 6. Улюблений спорт Лінкольна - півнячі бої.

Номер слайду 13

pptx
До підручника
Всесвітня історія 9 клас (Гісем О.В., Мартинюк О.О.)
Додано
28 лютого 2023
Переглядів
1435
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку