Авторське право 5 клас інформатика

Про матеріал
Презентація до уроку інформатика 5 клас за модельною навчальною програмою Пасічник О. В.0., Чернікова Л. А. підручник Джон Ендрю Біос 5 клас "цифрові підлітки".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтелектуальна власність, авторське право5 клас

Номер слайду 2

Інтелектуальна власність – це створена людиною ідея або винахід. Це стосується пісень, поезії, сценаріїв, постановок танців, музики, книжок, статей, телепередач, фільмів тощо. Носій може бути фізичним (папір, CD, DVD), але твори – інтелектуальні

Номер слайду 3

Закон про інтелектуальну власність. Закон – це сукупність правил, яких люди повинні дотримуватися. Авторське право - закон про інтелектуальну власність передбачає права людей на речі, які вони створюють, як-от твори мистецтва, музика та літературні твори. Патент - документ, який підтверджує права людей на винаходи

Номер слайду 4

Піратство Порушення авторських прав – це незаконне використання матеріалів, захищених авторським правом, наприклад, копіювання або розповсюдження їх без дозволу власника. Піратство – це нелегальне розповсюдження або продаж платних фільмів, музики та комп’ютерних ігор,

Номер слайду 5

Що таке плагіат? Плагіат – це копіювання чужої праці, дослівне або перефразоване і видане за власну. Коли виконуєш домашнє завдання, не копіюй без посилання на джерело!

Номер слайду 6

Матеріал, захищений авторським правомлітературні твори: книги, статті, поезія. > музика, пісні, mp3 файли. > програмне забезпечення. > твори мистецтва: графіка, малюнки, скульптури тощо. > анімації, відео та фільми. > архітектура.

Номер слайду 7

Безкоштовний контент Безкоштовний контент або безкоштовна інформація – будь-яка праця або твір, який не має обмежень щодо того, як люди його використовуватимуть. Вони можуть змінювати цей контент та ділитися ним з іншими. Наприклад, статті у wikipedia є безкоштовним контентом.

Номер слайду 8

Безкоштовний контент Вільне програмне забезпечення – це програмне забезпечення, яке можна використовувати, копіювати та розповсюджувати без будь-яких обмежень.

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
Додано
27 листопада 2023
Переглядів
248
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку