Батьківсі збори. Презентація «Захист життя та здоров’я дітей у процесі дорожнього руху, засвоєння ними норм безпечної поведінки.»

Про матеріал
Дана презентація допоможе провести бесіди з батьками учнів, акцентувати їхню увагу на захисті життя та здоров’я дітей у процесі дорожнього руху, засвоєння ними норм безпечної поведінки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Захист життя та здоров’я дітей у процесі дорожнього руху, засвоєння ними норм безпечної поведінки.»Батьківські збори

Номер слайду 2

Організація безпеки життєдіяльності дітей. Мета: Сприяти підвищенню педагогічної компетентності батьків з проблем забезпечення безпеки життєдіяльності, підвищенню відповідальності за створення умов для безпечного життя вихованців, навчання дітей дотримання елементарних правил безпечної поведінки, виховання свідомого ставлення до збереження свого здоров'я і життя.

Номер слайду 3

Здоров'я дітей багато в чому залежить від нас дорослих. І в першу чергу - від батьків, так як діти, довірливі, вірять дорослим і не можуть деколи себе захистити, не можуть передбачити наслідків неграмотної  поведінки. Завдання батьків - заздалегідь готувати дитину до зустрічі з різними складними, а часом і небезпечними ситуаціями.

Номер слайду 4

Дискусія. Як ви думаєте, чи є правила, які діти повинні виконувати неухильно? Які це правила? Хто повинен навчити їх дотримуватися? Чи слід пояснювати дітям, чому ці правила потрібно виконувати або досить заборони: «Не можна і все»? 

Номер слайду 5

Звичайно, дуже важливо, щоб дитина усвідомлювала  можливі наслідки своєї поведінки, знаючи правила безпечної поведінки, вміючи застосовувати їх в реальному житті, на практиці. А дорослі повинні своєчасно роз'яснювати, чому слід чинити так чи інакше, і стежити за виконанням цих правил. А до того ж дуже важливо батькам самим виконувати ці правила, дотримуватися профілактичних заходів - адже легше попередити, ніж пожинати плоди своєї невідповідальної поведінки. Адже від дотримання правил безпечної поведінки залежить найголовніше - життя, безпека, здоров'я маленької людини.

Номер слайду 6

Поради для батьків Швидке збільшення інтенсивності руху висуває серйозне завдання — забезпечення безпеки руху пішоходів. У попередженні дорожньо-транспортного травматизму роль відіграє робота дорослих з роз’яснення дітям дорожнього руху і прищеплення навичок дисциплінованості на дорогах.

Номер слайду 7

 Щоб не допустити лиха на дорозі, вам необхідно: не подавати дітям негативного прикладу, порушуючи правил дорожнього руху;— не чіплятися на підніжку транспорту і не стрибати на ходу, своїм прикладом не заохотити дітей; — вчити переходити вулицю на зелене світло світлофора, користуватись підземним переходом; — на власному прикладі вчити користуватись нерегульованим пішохідним переходом;— при перетині вулиці нерегульованим пішохідним переходом радити дітям йти в загальній масі пішоходів, бо дитина сама ще не завжди здатна оцінити дорожню ситуацію;

Номер слайду 8

-  не дозволяти дітям з’являтися зненацька перед транспортними засобами; — вчити дітей правильно обходити транспорт на зупинках (трамвай — спереду, тролейбус, автомобіль та автобус — позаду);— не допускати ігор дітей на проїжджій частині дороги;— не дозволяти дітям грати з м’ячем, кататися не велосипеді, ковзанах, роликах, лижах, санчатах на проїжджій частині дороги та поблизу від неї.

Номер слайду 9

ПАМ’ЯТКА «Безпека дорожнього руху – ЦЕ ЖИТТЯ»1.    На вулиці транспорт повинен рухатися проїзною частиною, а пішоходи – тротуарами, тримаючись праворуч. Особливо уважними слід бути під час переходу доріг, по яких рухається транспорт.2.    Підійшовши до проїзної частини, обов’язково зупиніться на узбіччі дороги. Подивіться спочатку ліворуч, потім – праворуч і, коли ви переконалися у відсутності транспорту, починайте переходити дорогу.3.    Ні в якому разі не перебігайте проїзну частину, це дуже небезпечно!4.    Не виходьте на проїзну частину з-за транспорту, що стоїть. Водій, який об’їжджає автомобіль, вчасно може вас не побачити та раптово загальмувати.5.    Якщо на вулиці є підземний пішохідний перехід, переходячи вулицю, обов’язково користуйтеся ним.6.    Не грайтеся на проїзній частині вулиці або поблизу неї. Ваші пустощі можуть стати причиною дорожньо-транспортної пригоди.

Номер слайду 10

ПАМ’ЯТКА «Безпека дорожнього руху – ЦЕ ЖИТТЯ»7.    Велосипедисту до 14 років виїжджати на дорогу, де рухається транспорт, суворо заборонено.8.    У місцях, де рух регулюється світлофорами, пішоходи повинні користуватися його сигналами.9.    Переходьте дорогу тільки на зелене світло. Перш, ніж зійти з тротуару на проїзну частину, переконайтеся, що транспорт зупинився.10. Червоний сигнал світлофора забороняє переходити дорогу.11. На жовтий сигнал світлофора переходити дорогу заборонено, але, якщо він з’явився. Коли ви вже почали перехід, чекайте зеленого сигналу на середині дороги, в жодному разі не намагайтеся бігти назад або вперед. Якщо ж ви вже перейшли середину дороги, спокійно закінчуйте перехід.

Номер слайду 11

Дуже важливо бути уважними і турботливими батьками, ретельно привчаючи дитину виконувати правила безпечної поведінки. І нехай наші діти будуть здорові і щасливі! Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Полторацька Наталя Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
23 травня 2023
Переглядів
557
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку