Безпека на зупинках громадського транспорта 5кл НУШ

Про матеріал
Презентація до 5 уроку НУШ ЗБД за програмою Воронцової Т. і у відповідності до підручника цієх авторки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

14.09.20235клас. Тема : Безпека на зупинках громадського транспорту. Параграф №5

Номер слайду 2

На цьому уроці ви:• дізнаєтесь, як позначають зупинки громадського транcпорту;• дослідите, до чого може призвести порушення правил поведінки на зупинці;• обговорите небезпеки переходу дороги на зупинках.

Номер слайду 3

Зу­пинка. Зупинка громадського транспорту- це спеціально обладнане місце, для посадки та висадки пасажирів. Зупинку позначають спеціальним дорожнім знаком або розміткою на дорозі.

Номер слайду 4

Зу­пинка. Виконайте завдання за допомогою мал. 10 стор 42.• Визначте для кожного дорожнього знака назву зупинки, вид транспорту і номер маршруту.• Полічіть, скільки разів на добу їздить автобус 30.• Обчисліть, скільки разів тролейбус № 12 буде на зупин-ці з 16:00 до 20:00 год.• Перейдіть за QR-кодом і завантажте бланки. Пригадайте дорожні знаки та підпишіть у бланках, що вони означають. Позначте дорожні знаки, які ви бачите по дорозі від дому до школи.

Номер слайду 5

Зупинка- це місце підвищеної небезпеки. Тут збирається значна кількість людей, які здійснюють посадку і висадку з громадського транспорту. При скупченні людей може виникнути тиснява, когось можуть виштовхнути під колеса. Завдання : Розгляньте таблицю і обговоріть, що дозволено, а що заборонено робити на зупинці.

Номер слайду 6

Небезпеки переходу дороги на зупинціЯкщо після виходу з автобуса вам треба перейти на інший бік дороги, дочекайтеся, коли транспорт від’їде , і тільки після цього переходьте дорогу через пішохідний перехід. Обходячи автобус ззаду, Можна не помітити транспорт, який рухається зустрічною смугою. Це особливо небезпечно на вузьких двосмугових дорогах. Лише у крайньому разі обходьте автобус ззаду, але перш ніж вийти з-за транспорту, уважно подивіться праворуч і ліворуч.

Номер слайду 7

Обходячи автобус спереду, ви наражаєтеся на дві небезпеки. Перша — водій автобуса може не помітити вас і рушити з місця. Це найчастіше трапляється з дітьми через те, що вони невисокі на зріст. Друга небезпека — ви самі можете не помітити транспорт, який обганяє автобус, і потрапити під колеса. Тому, якщо необхідно обійти автобус спереду, відступіть від нього на п’ять великих кроків, щоб водій міг добре бачити вас. Перш ніж вийти з-за автобуса, зупиніться і уважно подивіться ліворуч і праворуч.

Номер слайду 8

Перехід дороги з трамвайними коліями. Ще один вид зупинок, де посадку та висадку здійснюють на проїзну частину. Це зупинки, на яких трамвайні колії прокладено посеред дороги.

Номер слайду 9

За правилами дорожнього руху водії автомобілів мають зупинитись і пропустити пасажирів, що вийшли з трамвая або йдуть до нього. Але це правило діє лише тоді, коли трамвай зупинився і відчинилися двері. Перехід дороги з трамвайними коліями

Номер слайду 10

Працюємо разом:

Номер слайду 11

14.09.2023 Працюємо разом:

Номер слайду 12

14.09.2023 Вітаю , колега ! Маю пропозицію , для полегшення Вашої роботи , а саме : пропоную придбати комплект презентацій до підручника Воронцової Т. на 5клас або 6 клас по ціні 140 грн = 15 шт за один семестр. Як що моя пропозиція актуальна , Ви можете зі мною зв’язатись :написати лист на ел.пошту mega.inna2017@gmail.com

Номер слайду 13

Працюємо разом:3. Запишіть:три речі , які вивчили на цьому уроці;два запитання, на які хочете отримати відповідь;одну навичку, яку ще треба попрактикувати.

Номер слайду 14

Оцініть свої досягнення. Я знаю, якими дорожніми знаками та дорожньою розміткою позначають зупинки громадського транспорту. ☆☆☆Я знаю, як правильно поводитися на зупинках. ☆☆☆Я можу пояснити, як правильно переходити дорогу на зупинках. ☆☆☆

Номер слайду 15

Мені сподобалося… Я задоволений (-а)… Я навчився (- лася)Я дізнався (- лася)Я пропоную…Мені хотілося б… Мені було важко…Підсумок :

Номер слайду 16

Домашнє завдання: Опрацювати матеріал підручника: стр. 41- 46

pptx
Додано
14 вересня 2023
Переглядів
842
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку