Біографія Джека Лондона

Про матеріал
Пропоную вашій увазі цікавий матеріал та тему: "Життя та творчість Джека Лондона". У доробку підібрано відомості про родину Джека Лондона, його особисті успіхи та поразки та ін.
Перегляд файлу

 

Сторінки життя та творчості Джека Лондона

 

Джек ЛондонДжек Лондон  (12 січня 1876 р. - 22 листопада 1916 р.)

 

 

Біографія Джека Лондона сповнена цікавих фактів та несподіваних поворотів долі: перш ніж стати знаменитим автором романів та оповідань, Лондону довелося пройти важкий шлях, сповнений поневірянь. У життєписі Джека цікаво все, починаючи від дивних батьків письменника та закінчуючи численними подорожами. Лондон став одним із найпопулярніших зарубіжних авторів, якого читали всюди. За тиражами американець випередив навіть Ганса Християна Андерсена.

 

 

 

Дитинство та юність

 

Джек Лондон в детствеC:\Users\Admin\Downloads\Безымянный 4.jpgДжек Лондон в детстве

 

Народився Джон Гріффіт Чейні (саме це ім'я отримав Джек Лондон при народженні) 12 січня 1876 в Сан-Франциско, штату Каліфорнія. Як говорили деякі літератори, він прославився задовго до свого народження, і завдяки неординарним батькам, які постійно епатували публіку. Маму хлопчика звали Флора Веллман, вона була дочкою Маршалла Веллмана.

 

Мать Джека Лондона Флора УэллманМать Джека Лондона Флора УэллманМать Джека Лондона Флора УэллманМать Джека Лондона Флора Уэллман

                        Мати Джека Лондона. Флора Веллман

У Сан-Франциско, вона зустріла ірландця Вільяма Чейні (Чані). Він працював адвокатом, добре знав літературу та математику, але здобув собі славу як професор астрології та магії. Його ім'я було добре знайоме у Штатах. Вільям не мав певного місця проживання, майже все життя провів у поневіряннях, любив подорожувати морем, і не менше шістнадцяти години на день займався астрологією.

З народження хлопчик виховувався чорношкірою нянькою Дженні Прінстер, яку завжди вважав своєю другою матір'ю.

Згодом мама познайомилася з Джоном Лондоном, у якого загинули дружина та син. Чоловік мав статус ветерана війни, вирізнявся добрим характером, займався вихованням двох дочок та завжди брався за будь-яку роботу.

Хлопчик мав дружні стосунки з вітчимом, Джон старший замінив майбутньому письменникові батька, і юнак ніколи не почував себе чужим. Згодом письменник згадував про нього навіть із більшою теплотою, ніж про рідну матір. Джек здружився зі зведеною сестрою Елізою і вважав її найкращим другом.

 

 

 

 

 

 

 


 

Після поневірянь Лондони оселилися в Окленді, неподалік Сан-Франциско, у цьому місті хлопчик пішов до молодшої школи. Майбутній письменник звик, що у дитинстві його називали Джеком, скороченим ім'ям від Джона.

Джек Лондон був найчастішим відвідувачем оклендської бібліотеки: майбутній письменник мало не щодня ходив до читального залу і ковтав книжки одну за одною.

 

 

У чотирнадцять років Джек закінчив молодшу школу, і на цьому його навчання закінчилося. Сім'я не мала грошей для подальшої оплати. Справа в тому, вітчим потрапив під поїзд і залишився калікою без обох ніг.   Працювати він більше не міг, а сім'ю треба було утримувати. Цей тягар ліг на плечі 14-річного хлопця. Трудова біографія Джека Лондона розпочалася з консервної фабрики, де він проводив щодня від 10 до 12 години.

 

 

 

У юнацтві Джека Лондона тягнуло на пригоди, можливо, пристрасть до авантюр передалася Джеку від його матері. Так наповнений надією покінчити з бідністю 15-річний хлопець позичає у няні Дженні $300 і купує шхуну.

 "Капітан Джек" збирає піратську команду зі своїх приятелів-підлітків і вирушає завойовувати «устричні території». Таким чином, Джек та його товариші крали молюсків на приватній бухті Сан-Франциско. Юні морські вовки продавали завойований видобуток у місцеві ресторани та отримували непогані гроші. Але такі гроші зіпсували юнака: більшість коштів витрачалися на розгульний спосіб життя. Джек Лондон полюбив морські пригоди, тому охоче погодився на службу «рибальського патруля», щоб воювати з браконьєрами, а в 1893 майбутній письменник вирушає в перше плавання до берегів Японії для лову морських котиків[A1].

 

F:\джек Лондон\яхта1.jpg

Лондон був вражений мореплаванням, пізніше автобіографічні історії увійшли в основу збірки «Розповіді рибальського патруля», а також пригоди письменника вплинули на багато «морських» романів.

"Біле Ікло" — повість Джека Лондона про неймовірну відданість, яку важко знайти серед людей. Є лиш одне створіння на Землі, здатне виявляти це почуття з такою силою, — собака. Біле Ікло — вовк, у жилах якого тече кров собаки. Він не може відмовитися від людського товариства, незважаючи на жорстокість, підступність і зраду, які йому доведеться терпіти від людей. Під впливом середовища Біле Ікло сам стає лютим і безжалісним. Але навіть жорстока вдача безсильна перед любов'ю та ласкою.
Подробнее на livelib.ru:
https://www.livelib.ru/book/1001484749-bile-iklo-dzhek-london


docx
До підручника
Зарубіжна література (підручник для ЗНЗ з поглибленим вивченням філології) 8 клас (Богосвятська А.-М. І., Ковальова Л.Л.)
Додано
22 серпня 2022
Переглядів
2538
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку