Біографія Т.Шевченка

Про матеріал
Біографя Т.Шевченка презентація для 5 класу з предмету Українська література
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Біографія Т. Шевченка

Номер слайду 2

Хто такий Т. Шевченко?Тарас Шевченко - видатний український поет, письменник, художник, громадський діяч, національний герой України.

Номер слайду 3

Біографія Т. Шевченка. Тарас Шевченко (1814-1861) - український поет, письменник і художник, видатна фігура української культури, який боровся за права кріпаків і національну самостійність України.

Номер слайду 4

Місто народження. Місто смертіБіографія Т. Шевченка

Номер слайду 5

Біографія Т. Шевченка. Т. Шевченко написав 237 віршів та поем, із них 235 українською та 2 російською мовою.

Номер слайду 6

Біографія Т. Шевченка. Найпопулярніші вірши Т. Шевченка“Думи мої думи…”І мертвим, і живим, і ненарожденним землякам моїм в Украйні і не в Украйні моє дружнєє посланіє ... У нашім раї на землі ...І досі сниться: під горою ... Сон ... Садок вишневий коло хати ... Зоре моя вечірняя

Номер слайду 7

Один з віршів Т. Шевченка. Садок вишневий коло хати(З підручника Українська література 5 клас Авмаренко 2018 рік)

Номер слайду 8

Біографія Т. Шевченка. Дім Т. Шевченка

Номер слайду 9

Біографія Т. Шевченка. Подивитися дім Т. Шевченкаhttps://maps.app.goo.gl/a3e. Wm. Mq. P7 XTsx. Mvp6

Номер слайду 10

Біографія Т. ШевченкаІсторія як помер Т. Шевченко. Як згадували потому сучасники, майже всю ніч з 9 на 10 березня Шевченко сидів у ліжку, спершись на нього руками: сильний біль у грудях не давав йому лягти. Він то запалював, то гасив свічку, але до людей, які були внизу (Саєнка та Єфимова) не звертався, не хотів їх турбувати. О п’ятій годині ранку він попросив чаю, Єфимов поставив самовар, і Саєнко поніс йому склянку чаю з вершками. «Прибери ж ти тепер тут, – сказав Тарас Григорович, – а я зійду вниз». Він ніби відчув себе краще і хотів попрацювати. Художник рвався до улюбленої праці, спішив узятися до незакінченої гравюри. Він став спускатись по гвинтових сходах у майстерню, але раптом охнув і впав. Серце перестало битися…

Номер слайду 11

Біографія Т. ШевченкаІсторія як помер Т. Шевченко. Викликаний Михайлом Лазаревським лікар Едуард Барі констатував раптову смерть через хронічну хворобу – органічний розлад печінки та серця і водяну хворобу. Тіло Шевченка після короткої панахиди було перенесено в академічну церкву. Квартира його була опечатана поліцією. У Київ, Харків, Чернігів, Полтаву, Кременчук, Одесу, Херсон, Катеринослав та інші міста, які мали телеграфний зв’язок з Петербургом, було надіслано телеграми про кончину поета.

pptx
Додано
9 травня
Переглядів
28
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку