Брейн-ринг "Веселий математик"

Про матеріал
Брейн-ринг "Веселий математик" дає можливість навчати дітей самостійно працювати, виховувати наполегливість у подолання перешкод, розвивати комунікативність і здібність учнів та заціковленості математикою
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Запитання гри

Номер слайду 3

Питання 1  Миколка дає друзям покататися на своєму велосипеді. За 1 плитку шоколаду він дозволяє кататися 1,5 год, а за 2 цукерки – 0,5 год. Юрко дав Миколці 2 плитки  шоколаду і 4 цукерки. Скільки часу може кататися Юрко?

Номер слайду 4

Питання 22. Кожна команда отримує стрічку довжиною 2/3 м.  Як відрізати від неї півметра,  не користуючись вимірювальними приладами?

Номер слайду 5

Питання 3 Цей французький математик і філософ уперше запропонував позначати у формулах невідомі величини буквами х, у, z.

Номер слайду 6

Питання 4 Що потрібно додати до квадрата різниці двох чисел, щоб одержати квадрат їх  суми?

Номер слайду 7

Питання 5 Назва якої геометричної фігури в перекладі означає «столик»?

Номер слайду 8

Питання 6 Прошу винести предмет на сцену! Це – квітка гортензія. А названо її на честь жінки -математика Гортензії Лепот, яка допомогла відкрити одну з планет Сонячної системи шляхом обчислень. Про яку планету йде мова? 

Номер слайду 9

Питання 7 Рівність 101 – 102 = 1, звичайно ж, неправильна. Але в ній можна переставити одну з чисел так, щоб отримати правильну рівність. Зробіть це!

Номер слайду 10

Питання 8 Пропоную командам показати найдавніший обчислювальний прилад.

Номер слайду 11

Питання 9 Вона симпатична та тендітна, невеличка на зріст, всього 2,54 мм. Назвіть її ім’я.

Номер слайду 12

Питання 10 Два хлопчика зустрілися у вагоні потягу.- Я завжди їду в 5 вагоні від хвоста,-  сказав Вітя.- А я -  у п’ятому від голови, - заявив Сергій. Скільки вагонів було у потязі?

Номер слайду 13

Питання 11 Увага! Чорна скринька, а в ній - відповідь на запитання: Як від двадцяти відняти 22,  щоб вийшло 88?

Номер слайду 14

Питання 13 Хто є автором вашого підручника з геометрії?

Номер слайду 15

Питання 12 Хто був автором першого  трактату з геометрії? 

Номер слайду 16

Питання 14 Якими словами Евклід закінчував кожне доведення?

Номер слайду 17

Питання 15 У давнину було прислів’я: "Не клянися ім’ям учителя, а наведи доведення". Згадай вчених стародавньої Греції і назвіть ім’я учителя, про якого йдеться.

Номер слайду 18

Питання 16«Ось і кола, і круги намалюємо  та лічити  цифри  для числа плануємо». з  допомогою нескладних підрахунків скажіть, про що йдеться?

Номер слайду 19

Питання 17 Число «п» ще називають архімедовим числом. Наступне запитання теж стосується  Архімеда – вченого і винахідника. Прошу винести предмет на сцену! Ви бачите м’ясорубку. Головна її частина – "гвинт Архімеда". Його винайшов Архімед  більше ніж 2000 років тому, але придумав його не для м’ясорубки. А для чого?

Номер слайду 20

Питання 18 У перекладі з грецької мови це означає «та , що поділяє навпіл». Про що йдеться?

Номер слайду 21

Питання 19 У нас були запитання про Стародавню Грецію, а зараз звернемося до Стародавнього  Єгипту. Символом справедливості вважається там страус. Чому?

Номер слайду 22

Питання 20 Це відбулося рівно 900 років тому, у 1101 р. Король Англії Генріх І  звелів виміряти відстань від кінчика його носа до кінця середнього пальця витягнутої руки. За цією міркою було виготовлено зразок офіційної англійської одиниці довжини. Назвіть цю одиницю.

Номер слайду 23

Питання 21 В якого  трикутника один кут дорівнює сумі двох інших? 

Номер слайду 24

Питання 22 Увага! Чорна скринька!У скриньці теж трикутник. Саме про такий трикутник один математик написав, що він задалеко зайшов,  дуже полюбляючи порядок. Який же трикутник у скриньці?

pptx
Додано
10 грудня 2023
Переглядів
524
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку