Де є добрі люди, там біди не буди

Про матеріал
Доброта - це є серця висота. Кажуть ще, що доброта врятує світ. То ж і ми, вихователі, повинні прищеплювати такі благородні якості.Вчити визначати "добро" - "зло".
Перегляд файлу

Тема заняття. Де є добрі люди, там біди не буде.

Програмовий зміст.

Розвивати здатність розуміти необхідність хороших стосунків з ровесниками та іншими людьми. Формувати вміння висловлювати власну думку, об’єктивно оцінювати свої та чужі вчинки.

Виховувати любов і шанобливе ставлення до оточуючих, вміння відчувати настрій іншої людини, чутливість, доброту, прагнення допомагати слабшому, милосердя, любов та бережне ставлення до природи.

Продовжити знайомити дітей про добро і зло. Вчити співвідносити вчинки дітей із проявом доброти. Закладати основи розвитку духовності дитини.

Матеріал. По два предмети для гри «Поділися з друзями», ілюстрації до казок, саморобні крила, ілюстрації до казок, силует голуба.

Хід заняття

Вихователь. Доброго ранку, травам росистим,

Доброго ранку, квітам барвистим,

Доброго ранку, сонечку ясному,

Людям усім і всьому прекрасному.

Тож доброго ранку, вам, малята.

Діти. Доброго ранку!

Вихователь. Діти, а чому люди бажають один одному доброго ранку, доброго дня або доброго вечора? А як ви розумієте слово «доброта»? А чому потрібно бути добрими по відношенню один до одного? Я знаю, що ви всі любите і співати, і танцювати, і вірші розповідати. А хочете, ми сьогодні з вами пограємо в цікаві ігри.

http://academchaplaincy.org.ua/wp-content/uploads/2013/02/24.02.jpgДидактична гра «Поділися з друзями»

https://img2.zakaz.ua/white-1001PXD.1324661300.9cfe9959@111223/white-1001PXD.1324661300.SNFB30AD.obj.0.4.jpg.oe.jpg.pf.jpg.1350nowm.jpg.1350x.jpghttp://buket.ck.ua/uploads/pub_pics/krasota/006000014.jpghttp://tum.famama.ru/catalogue/images/l_6061.jpgПокладіть на стіл дві іграшки, дві цукерки, дві книги, два яблука. Нехай одна дитина підійде до столу і вибере собі одну пару предметів. Виберіть іншу дитину, з якою перший зміг би поділитися. Перед тим, як він поділиться, запитайте його: «А знаєш, якщо ти поділися своїм (яблуком), то у тебе залишиться тільки одне. Тобі це приємно?» Коли дитина буде ділитися, допоможіть йому сказати: «Я хочу поділитися тому, що це принесе мені радість. Коли ми ділимося, у нас залишається менше, та нам все одно приємно».

Гра « Роби як я»

   Діти дивляться на ведучого, повторюють усі його дії: пострибати на одній нозі, закрити очі і повернутися кругом, обійняти сусіда і т. д. Гра закінчується словами: «Сядьте на підлогу!» «Покладіть руки, схрестивши їх на грудях».

Вихователь. Сподобалася вам гра? Що найбільше? Чому? А якби вам запропонували образити когось, чи зробили б ви це? Чому «так»? Чому «ні»? Чи небезпечно робити те, що роблять інші, не думаючи, які наслідки отримують? (або «який буде результат», чи «що вийде з цього»).

Вправа «Скільки коштує?..»

Дорослий ставить це запитання і допомагає на нього  відповісти, наголошуючи на тому, що не все у світі можна купити за гроші. Наприклад, дружбу, доброту, здоров’я, любов, щирість, вдячність, милосердя, винахідливість, цікаві думки.

http://www.megakniga.com.ua/images/mod_catalog_prod/365602/9789662163308%20price.jpghttp://knygy.com.ua/pictures/l/9789662136005.jpghttp://s59.radikal.ru/i163/1011/ac/a1872ece54d7.jpghttp://static.klasnaocinka.com.ua/uploads/editor/3355/148363/blog_/images/slayd17.jpghttp://nashamama.com/uploads/images/default/disney-princess-cinderella.jpghttp://www.megakniga.com.ua/images/mod_catalog_prod/357042/9666927055_4%20price.JPGВихователь. Ми з вами знаємо багато казок. Назвіть добрих героїв. (Колобок, Півник, Котик, Попелюшка). А тепер злих (Лисичка, Вовк, Змій).

Я вам пропоную пограти.

Гра «Як вчинити?» Казкові герої пропонують вам подарунок, у кого з них ви його візьмете. Чому? (діти мотивують свої відповіді).

Імітаційна вправа «Добрий голуб».

http://www.tatu.announcements.ru/albums/tattoo/flora/normal_risunok_drawing_bird_fowl_ptica_golub_0000216.jpgДіти стають в коло, лічилкою вибирають доброго голуба. Він по черзі облітає всіх і на вушко, пошепки, каже певне слово. Потім діти мімікою та жестами показують річ чи дію, що вони імітують.

Вихователь. А зараз я вам пропоную зробити з паперу цю пташку, яка щойно була з нами та подарувати її своїм друзям, одноліткам, адже вони також є частинкою добра в цьому світі.

Аплікативна робота «Голуб добра».

Вихователь. Молодці, які яскраві голуби.

Слабким не чиніть і найменшого зла,        

Хай вас не боїться пташина мала.        

Хай ластяться котики і цуценята,        

Метелика з квітки не треба зганяти!        

Не ображайте дрібної комашки        

Добрим бути – це зовсім не важко!

Вихователь. На закінчення - запам’ятайте: робіть добро і воно вернеться вам сторицею.

 

docx
Додано
17 травня 2020
Переглядів
1036
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку