День фізичної культури в Україні

Про матеріал
День фізичної культури в Україні.Свято День фізичної культури і спорту в Україні відзначається в другу суботу вересня. Офіційно засновано в 1994 році. Це свято здорового способу життя і радості, що виникає при використанні корисної фізичної діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

10 ВЕРЕСНЯ

Номер слайду 2

Свято День фізичної культури і спорту в Україні відзначається в другу суботу вересня. Офіційно засновано в 1994 році. Це свято здорового способу життя і радості, що виникає при використанні корисної фізичної діяльності.

Номер слайду 3

Спорт- це змагання за певними правилами, зазвичай це специфічний вид фізичної або інтелектуальної активності, яку здійснюють з метою змагання, а також поліпшення здоров'я, отримання морального і матеріального задоволення, прагнення до удосконалення і слави, покращення навичок.

Номер слайду 4

Чи знали ви ???

Номер слайду 5

Міжнародний олімпійський комітет визнає шахи та бридж видами спорту, а Всесвітня асоціація спортивних федерацій Sport. Accord визнає 5 нефізичних видів спорту: бридж. шахи, шашки, го та сянці .

Номер слайду 6

Міжнаро́дний олімпі́йський коміте́т, скорочено МОК це— керівний орган олімпійського руху. МОК опікується організацією й проведенням Олімпійських ігор, керуючись у своїх рішеннях Олімпійською хартією. До його складу входять 205 національних олімпійських комітетів.

Номер слайду 7

Всесвітня асоціація спортивних федерацій Sport. Accord  це-міжнародна організація, що об'єднує міжнародні федерації з видів спорту (включеним та не включеним до програми Олімпійських ігор), оргкомітети мультиспортивних ігор та різні спортивні організації.

Номер слайду 8

Розглянемо більш детально нефізичні види спорту

Номер слайду 9

https://www.youtube.com/watch?v=3o60h5_Mdhwhttps://www.youtube.com/watch?v=3o60h5_Mdhw

Номер слайду 10

Шашки – настільна гра для двох гравців, в якій по клітинах дошки пересуваються спеціальні ігрові фігури у вигляді «кружечків» одного з двох кольорів – чорного чи білого. Мета очного протистояння – не дати опонентові захопити ваші шашки і при цьому завоювати всі його фігури. Існує безліч варіантів шашок, які відрізняються правилами і розмірами ігрового поля. Варто виокремити, що під час гри спортсмен обов’язково має взяти шашку, що знаходиться під боєм. Шашки – це офіційно визнана в Україні неолімпійська дисципліна. Цей вид спорту входить до переліку змагань Всесвітніх інтелектуальних ігор. Популяризацією гри в межах нашої території займається Федерація шашок України.

Номер слайду 11

Бридж  — картярська командна гра. Спортивний бридж — єдина карткова гра, яку Міжнародний олімпійський комітет визнав видом спорту. Гра в бридж потребує значних інтелектуальних зусиль.

Номер слайду 12

Ґо— стародавня китайська стратегічна настільна гра для двох гравців, поширена в країнах Східної Азії та, меншою мірою, в усьому світі. Гра з'явилась у Китаї понад 2 тисячі років тому. Професійно в ґо грають кілька тисяч гравців, організованих у професійні ліги, які існують в Японії, Китаї, Південній Кореї та на Тайвані. На аматорському рівні в ґо грають мільйони гравців в Азії та у всьому світі. В Японії, де гра здобула найбільшого розвитку впродовж останніх століть, вона є частиною традиційної культури і сприймається як гра самураїв. Саме з Японії гра поширилася на Захід у другій половині XX століття.

Номер слайду 13

Сянці це —  настільна гра, китайський варіант шахів. Грається на дошці 9×10, розділеній посередині так званою річкою. У кожного із супротивників є палац, 3×3, в якому може рухатися головнокомандувач. Окрім головнокомандувача в розпорядженні гравців по два радники, два слони, двоє коней, дві тури і дві гармати, а також 5 пішаків. Мета гри — полонити головнокомандувача супротивника, тобто, поставити мат. На відміну від шахів, патова ситуація приносить поразку тому, у кого не залишилося ходів. Точно невідомо, коли виникла гра, найраніші згадки — з 9-го століття. Сянці — найпопулярніша настільна гра в Китаї, а, отже, одна з найпопулярніших у світі.

Номер слайду 14

Цікавинки про спорт. Цікавинки про спорт ;)

Номер слайду 15

https://www.youtube.com/watch?v=hm. FQqj. MF_f0&t=56s. Як заняття спортом тренує ваше тіло та ваш мозок 

Номер слайду 16

Видатні спортсмени України https://www.youtube.com/watch?v=Vs. AEm. NX-OAk

Номер слайду 17

Отже займаємось спортом Пишаємось досягненнями наших спортсменів та ставимо нові рекордні перемоги !!!;)

pptx
Додав(-ла)
Lavrinenko Tetiana
Додано
19 квітня 2023
Переглядів
464
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку