"День соборності України"

Про матеріал
Презентаця до виховного заходу 1 клас- "День соборності України" - Інформаційне повідомлення «День соборності України». (Розповідь учителя.) Так трапилось, що протягом багатьох років Україна не мала єдиної території. Упродовж століть землі України були розрізнені, належали до різних держав: Ро-сійської імперії, Польщі, Австро-Угорщини, Литвi, Румунiї, Чехословаччинi. Але український народ постійно боровся за свободу і незалежність від інших країн. Ук-раїнці мріяли об'єднати частини України в одну державу. 22 січня 1919 р. у Києві відбулося проголошення злуки (об’єднання) УНР i ЗУНР. День Соборності України став святковим днем українського календаря. Це велике державне свято. А чи знаєте ви, що означає слово соборність? Соборність – це об’єднання. Злилися відірвані одна від одної частини єдиної України. Соборність – це символ боротьби за волю, це єдність України. Перегляд презентації «День Соборності України».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

День Соборності України

Номер слайду 2

Уранці 22 січня 1919 р. біля святої Софії було велелюдно. Вхід з Володи- мирської вулиці прикрашала тріумфальна арка з гербами історичних земель України. Під звуки оркестру крокували військові підрозділи.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

"Віднині зливаються в одне віками відділені одна від одної частини України - Галичина, Буковина, Закар-паття і Придніпрянська Україна - в одну Велику Україну…

Номер слайду 5

Є в центрі Європи чудова країна, сягає корінням у сиві часи. І це – незалежна моя Україна! Тут гори Карпати, степи і ліси.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Безкраї простори

Номер слайду 9

Мальовнича природа

Номер слайду 10

Золоті ниви

Номер слайду 11

Ліси, моря, ріки

Номер слайду 12

Квітучі сади

Номер слайду 13

Шелест дощу

Номер слайду 14

Спів птахів

Номер слайду 15

Мальви під вікном

Номер слайду 16

Номер слайду 17

СОБОРНА – об’є́днана, неподі́льна,  монолі́тна.

Номер слайду 18

Це наше - національне свято. Саме зараз нам, як ніколи, потрібно об'єднатися заради майбутнього, заради незалежної, вільної України.

Номер слайду 19

ppt
Додано
30 січня 2023
Переглядів
115
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку