День Українського кіно

Про матеріал
Щороку другої суботи вересня в Україні відзначають професійне свято всіх працівників кінематографії: День українського кіно. Вперше свято було відзначено у 1996 році, а встановлено Указом Президента України №52/96 від 12 січня 1996 року.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

День Українського кіно. Друга субота, вересня

Номер слайду 2

12.09.2022 Щороку другої суботи вересня в Україні відзначають професійне свято всіх працівників кінематографії: День українського кіно. Вперше свято було відзначено у 1996 році, а встановлено Указом Президента України №52/96 від 12 січня 1996 року.

Номер слайду 3

12.09.2022 Слід зазначити, що фактично розвиток українського кіно розпочався ще в 1893 року, коли механік - конструктор Йосип Тимченко за два роки до братів Люм'єр розробив перший в світі апарат «кінескоп», придатний для кінозйомки та кінопроекції. А 1896 року в оперному театрі Харкова фотограф Альфред Федецький влаштував показ кількох документальних фільмів невеликого обсягу. І це вважають першим публічним кіносеансом історії українського кінематографа.

Номер слайду 4

12.09.2022 Звичайно, сучасним глядачам хочеться бачити сьогодні на екрані світ, знятий за допомогою новітніх технологій. Вони звикли до захоплюючих видовищ, гучних звуків, незвичайного розвитку сюжету. Такі відомі кіно студії як наприклад: Sony, Marvel, Disney, 20x FOX, DC і т.д у всіх наслуху, і всі знають їхні фільми, сериали тощо.

Номер слайду 5

12.09.2022 Сьогодні в Україні існує і поки що діє п'ять державних кіностудій: Національна кіностудія художніх фільмів імені О. Довженка. Національна кінематика України, відома раніше як кіностудія науково-популярних фільмів Українська кіностудія анімаційних фільмів. Українська студія хронікально-документальних фільмів Одеська кіностудія. А також налічується понад тридцять приватних студій, які не лише знімають реклами та кліпи, а й намагаються створювати українське кіно. Не дивлячись на те, що на кіноринку України понад 95% займають кінокартини виробництва зарубіжних кіностудій. Та і люди як що їх спитати майже не знають украйнські фільми. А які мультики знаєте ви?Які українськи казки знаєте?

Номер слайду 6

12.09.2022 Народилась у замку, Вдень красуня – принцеса, Вночі зелена потвора. Огр Шрек в неї закоханий, вся зелена ….. . Фіона. У нього буває багато голів, До бою він кличе всіх богатирів. Великий і сильний,Уміє літати. Та звичку має – дівчат викрадати… Дракон{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Чорний плащ кажана, В ночі літає, людей рятує. Його лютий ворог: Джокер. Він герой серед людей ……Бєтман. Павутини, як снаряд, красно — синє все вбрання. Обличчя завжди приховує він….. Чоловік паук. Я потрапила в дивний ліс, Чудовий світ – Країни Чудес. Разом з кроликом я тут,Знаєш, як мене звати?... АлісаЄ рятувальників команда, Все у них чудово, складно, Всім допоможуть, всіх врятують, Навіть кісточку знайдуть. Хто ж це... Щенячий патруль{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Служити злодію вони полюбляють,Кричать слово «банана»Позитивні, жовті …….. Міньйони

Номер слайду 7

12.09.2022 Кого зліпили Анна з Ельзою,Коли грали пізньої ночі?І хто ожив через рік,Щоб не розтанути ніколи?Сніговик Олаф. У Красуні зі Сходу,Пригод дуже багато, Її любить Аладін, У палаці живе…Жасмін. У нього є багато грошей, Купатися в них полюбляє,У нього 3-є племіників та велика вдача, Добрий ... Скрудж Макдак. Гноми сині, смішні,Їхні будинки – гриби лісові. Всі вони завжди при ділі, І бояться Гаргамеля. Смурфіки. Ця дівчинка довге волосся мала,Що молодість матінці – відьмі повертало. Насправді, красуня ця – справжня принцеса,Яку відьма вкрала і в башні зачинила. Рапунцель. Він веселий хлопець дуже, Але дорослішати зовсім не хоче, Очолює він загін інших таких,як він, хлопців. Їхні країни на карті немає, Де вони живуть – секрет. Не постаріє зовсім, Вічний хлопчик … ?Пітер Пэн. Принцеса жила у підводному царстві,У друзях – краб та рибка. На сушу хотіла, утратила голос: Бо щире кохання своє там заструла. Арієль

Номер слайду 8

12.09.2022 Сторожева застава(2017)Фокстер і Макс. Викрадена принцеса. Руслан і Людмила210 ДОБРИХ СПРАВВіктор_Робот. Казка Старого Мельника. Никита Кожемяка. Пригоди. S Миколая. Клара и волшебный дракон. Бабай. Пригоди Котигорошка та його друзів. Козаки

pptx
Додано
7 березня 2023
Переглядів
433
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку