Дії солдата у складі бойових груп, механізованого відділення. Основи військової топографії

Про матеріал
План 1. Поняття бойового порядку. 2.Бойовий порядок механізованого відділення (мвід) в обороні. 3.Бойовий порядок механізованого відділення (мвід) у наступальному бою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема 19. Дії солдата у складі бойових груп, механізованого відділення. Основи військової топографіїТема лекції 9. Дії солдата у складі механізованого відділення. План1. Поняття бойового порядку.2. Бойовий порядок механізованого відділення (мвід) в обороні.3. Бойовий порядок механізованого відділення (мвід) у наступальному бою. Викладач: Томко А. А.

Номер слайду 2

1. Поняття бойовий порядок Бойовий порядок — шикування підрозділу для ведення бою. Він повинен відповідати бойовому завданню, замислу майбутнього бою і забезпечувати: повне використання бойових можливостей підрозділу; своєчасне зосередження зусиль на обраному напрямку; надійне ураження противника на глибину бойового завдання; швидке використання результатів вогневого ураження противника (ВУП) і вигідних умов місцевості; нарощування зусиль у ході бою і можливість здійснення маневру; найменшу уразливість підрозділу від ударів усіх видів зброї противника, можливість відбиття ударів з повітря; підтримання безперервної взаємодії і зручність управління підрозділом.

Номер слайду 3

2. Бойовий порядок механізованого відділення (мвід) в обороні. Оборонний бій — вид загальновійськового бою, який ведуть з метою відбиття наступу супротивника, завдання йому максимальних втрат, утримання важливих об’єктів місцевості та створення сприятливих умов для переходу в наступ або ведення інших дій.

Номер слайду 4

Ведення бою механізованим відділенням (мвід) в оточенні та вихід з оточення. Бій в оточенні — це оборонний бій в умовах, коли супротивник перебуває одночасно перед фронтом, на флангах і в тилу підрозділу, який обороняється.

Номер слайду 5

Вогнева засідка. Вогнева засідка — спеціально виділений підрозділ, який завчасно й приховано розміщується на вірогідних напрямках руху (наступу) противника з метою завдання йому максимального ураження з близької відстані несподіваним вогнем прямою наводкою, кинджальним і перехресним вогнем, застосуванням мінно-вибухових загороджень.

Номер слайду 6

Бойовий порядок вогневої засідки Бойовий порядок вогневої засідки може складатися з групи спостереження, декількох вогневих груп, групи прикриття.

Номер слайду 7

Бойовий порядок вогневої засідки Група спостереження призначена для ведення розвідки і недопущення раптового виходу противника до позиції вогневої засідки

Номер слайду 8

Бойовий порядок вогневої засідки Вогневі групи призначені для раптового ураження супротивника, знищення живої сили і техніки.

Номер слайду 9

Бойові порядки та їх використання в наступі. Механізоване відділення (мвід) у наступальному бою призначене для виконання завдань: знищення противника, який обороняється; захоплення важливих ділянок місцевості, об’єктів; форсування водних перешкод і переслідування противника, що відходить.

Номер слайду 10

Бойові порядки та їх використання в наступі. Механізоване відділення (мвід) у пішому порядку наступає на фронті до 50 м. Темп атаки може складати 4–5 км/год, на БМП — 10–12 км/год. Під час наступу в пішому порядку БМП здійснює вогневу підтримку, перебуваючи в центрі бойового порядку, на його фланзі або позаду бойового порядку на відстані до 50 м

Номер слайду 11

3. Бойовий порядок механізованого відділення (мвід) у наступальному бою. Щоб підвищити ефективність виконання завдань у наступальному бою під час дій у траншеях, ходах сполучення, а також в особливих умовах ведення бою, у відділенні можуть створюватися бойові групи («двійки», «трійки»), які ведуть наступ з інтервалом 20–25 м, а між солдатами в них — 3–5 м.

Номер слайду 12

Бойові порядки та їх використання в наступі. Бойові групи можуть діяти в лініюуступом у дві лінії (одна за другою). 2. За призначенням розрівняють бойові групи маневрені й вогневі

Номер слайду 13

Бойові порядки та їх використання в наступі. Маневрена група призначена для оволодіння об’єктом атаки, знищення противника в траншеї, здійснення маневру, щоб вийти у фланг і тил супротивника, закріплення досягнутого рубежу і виконання інших завдань.

Номер слайду 14

Бойові порядки та їх використання в наступі. Вогнева група призначена для прикриття дій маневреної групи, заборони підходу (маневру) противника до тих, хто обороняється, завершення знищення живої сили і вогневих засобів противника в об’єкті атаки і захоплення його спільно з маневреною групою.

pptx
Додав(-ла)
Томко Алєся
Додано
26 жовтня 2023
Переглядів
1472
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку