Діагностичні роботи Мовні теми " Дієслово" та " Числівник"

Про матеріал
Засвоїти знання з тем: " Дієслово" та "Числівник". Вибрати правильну відповідь, підкреслити дієслова та числівники в текстах, додати слово з довідки, дібрати синоніми та дієслово до іменника, записати числівники словами, вибрати числівники, які відповідають на питання котрий?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Діагностичніроботи2 клас НУШII семестр

Номер слайду 2

Мовна тема «Дієслово» 1. Слова, що означають дію предмета, називаються…а) іменниками; б) прикметниками; в) дієсловами.2. Визначити рядок, в якому записані дієслова. а) Сміливий, біла, ясне. б) Фіалка, Дніпро, комбайнер. в) Дзвенить, голосять, засвітився.

Номер слайду 3

3. Спиши та підкресли у тексті дієслова. Прийшла зима. Шкільне подвір’я засипав м’який сніг. Школярі повісили на деревах годівниці. Насипали в пташині їдальні зерна та крихт хліба. Скоро прилетіли сюди синиці, снігурі та горобці. 4. Добери дієслова протилежні за значенням. Купувати - …; говорити - …; починає - …;будувати - …; знайде - …; підігрівати - … .5. Добери дієслово до іменника. Вчитель … ; трава …; вітер … ; півень …; сніг …; мороз … .

Номер слайду 4

6. Вставте необхідні слова з довідки. Над лісом ( що зробило?) … веселе сонечко. Ведмедиха ( що зробила ?) … своїх ведмежат. Звірята ( що робили?) … до кожного лісового шелесту. Але разом з тим ( що робили?) своїй прогулянці. Слова для довідки: раділи, заграло, прислухались, вивела.

Номер слайду 5

Самооцінювання Оцінювання + + має значні успіхи + демонструє помітний прогрес досягає результату з допомогою вчителя{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Мені булодуже легко. Мені потрібнадопомога вчителя. Мені було дуже складно

Номер слайду 6

Мовна тема «Числівник» 1. Доповни речення. Числівники - це слова, які означають ( назву предмета, дію предмета, число або порядок при лічбі, ознаку предмета) і відповідають на питання ( яка? яке? хто? що?скільки? котрий? що робить? що роблять?).2. Випишіть рядок з числівниками.а)Ручка, снігопад, перукар.б)Кумедне , ввічливий, ніжна. в)Сьомий , шістнадцять, п’ятдесят два.г)Любить, гралися, повертається.

Номер слайду 7

3. Запиши числівники, які відповідають на питання котрий? а) Шістнадцять, п’ятий. б) Дванадцятий , п’ятнадцять. в) Чотирнадцятий, сьомий.4. Запиши числівник словами. Працювати до 7 поту. Опинитися між 2 вогнів.5. Спиши і підкресли числівники. Лебідь може жити до п’ятдесяти років. Вага його від десяти до п’ятнадцяти кілограмів. Розмах крил до двох метрів. Дорослий птах з’їдає за день майже чотири кілограми їжі.6. Запиши словами 5, 16, 50, 19, 89, 30.

Номер слайду 8

Самооцінювання Оцінювання + + має значні успіхи + демонструє помітний прогрес досягає результату з допомогою вчителя{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Мені булодуже легко. Мені потрібнадопомога вчителя. Мені було дуже складно

pptx
Додано
4 січня 2022
Переглядів
1359
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку