Дистанційне оцінювання з загальної військової підготовки

Про матеріал
Рекомендації щодо проведення дистанційного оцінювання учнів 11-х класів під час проведення 3-денних навчально- польових занять за програмою Міністерства освіти і науки України (лист від 14.08.09 №1/11-6881) зі змінами, що внесені наказом МОН від 30.07.2015 № 826
Перегляд файлу

 

СХВАЛЕНО :

Голова МО вчителів 

фізичної культури та

предмету «Захист Вітчизни»                                                        протокол №_3 від 12 .05.20 р .                                                                                                                                                                                                          

ПОГОДЖЕНО:

Завідувач філії                                                                              «МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ»

 __________Лосєва З.М.

«___»_________2020р.

 

Рекомендації щодо проведення дистанційного оцінювання учнів 11-х класів під час проведення 3-денних навчально- польових занять

за програмою Міністерства освіти і науки України

 (лист від 14.08.09 №1/11-6881)

зі змінами, що внесені наказом МОН від 30.07.2015 № 826

 

      Метою навчального предмета «Захист Вітчизни» є формування в учнівської молоді життєво необхідних знань, умінь і навичок щодо захисту Вітчизни та дій в умовах надзвичайних ситуацій, а також системного уявлення про військово-патріотичне виховання як складову частину національно-патріотичного виховання. 

    Відповідно до навчального плану уроки проводяться: 10 клас - по 1,5 години на тиждень протягом навчального року; 11 клас: в першому семестрі (півріччі)- по 1,5 години на тиждень, а в другому семестрі - по 1 годині на тиждень та 18 годин відводиться на проведення навчально-польових занять (зборів) і занять у лікувально-оздоровчому закладі.  У кожному періоді предмет вивчається юнаками та дівчатами окремо. Навчальний предмет при цьому в обох випадках називається «Захист Вітчизни» з уточненням «Основи медичних знань» для групи дівчат.

      Навчально-польові заняття   і навчально-тренувальні заняття проводяться з метою практичного закріплення рівня знань, умінь та навичок учнів у 11 класі наприкінці навчального року. 3-х денні (18 годин) навчально-польові заняття (збори) та навчально-тренувальні заняття проводяться на базах військових частин, військових комісаріатів, лікувально-оздоровчих установ, базових навчальних закладів та навчальних закладів. До їх організації та проведення залучаються обласні, міські/районні військові комісаріати та органи місцевого самоврядування.

 

Відповідно до розпорядження КМУ від 25 березня 2020 року №338 «Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації», листа МОН від 23 березня 2020 року № 1/9-173 «Щодо організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти під час карантину» надаємо методичні рекомендації щодо проведення навчально-польових зборів дистанційно.

 

 

       Одержавши відповідні керівні документи з  підготовки до навчально-польових занять,  вчитель предмета «Захист Вітчизни» повинен:

 

  вивчити наказ органу освіти з орга­нізації та проведення навчально - польових занять дистанційно;

  •   скласти план заходів по підготовці до занять;
  • підготувати проєкт наказу по навчальному закладу «Про проведення  навчально-польового занять з учнями 11 класів  дистанційно»;
  • скласти розрахунок годин на період навчально-польових занять;
  • скласти розклад занять на період навчально-польових занять;
  • підготувати ПК з відповідним програмним забезпеченням (Viber, Zoom, Google Classroom та інші) ;
  • підготувати завдання з відповідних розділів програми, які виносяться на навчально-польові занять.

             Приводимо орієнтовний розрахунок годин на НПЗ:

РОЗРАХУНОК ГОДИН НА НАВЧАЛЬНО-ПОЛЬОВІ ЗАНЯТТЯ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ

18-20 ТРАВНЯ 2020 року

Назва розділу

 

Кількість годин

Тема:  Контрольного заняття

(кількість годин)

1-й день

2-й день

3-й день

  1.  

Вогнева підготовка

 

4

 

 

Тема 2-4 

  1.  

Тактична підготовка

 

11

Тема 3-6 

Тема 3-4 

Тема 5-1 

  1.  

Домедична допомога

3

 

Тема 3-2 

Тема 3-1 

  1.  

Презентації за розділами НПЗ

 

 

 

Поточно

  1.  

 

Разом

 

18

 

6

 

6

 

6

 

Для підготовки ПК необхідно перейти на сайт школи

 Враховуючи те, що Програма 3-денних НПЗ передбачає практичне виконання контрольних нормативів, у зв’язку із карантинними заходами учні 11-х класів не в змозі у повному обсязі виконати практичну частину контрольних нормативів, пропоную провести оцінювання теоретичних знань у вигляді тестів.

 Тестові завдання можна розсилати учням у попередньо створені інтернет-групи у форматі Документ Microsoft Word (.docx), а опрацьовані тестові завдання і відповіді учні можуть відсилати вчителю на його електронну адресу ________________ або використовувати інші платформи.

 

Надаємо приблизний перелік питань з розділів та тем що виносяться на навчально польові заняття: Файл завдань  у керівника МО або розробити власноруч.

                                    

 

 

 

Отримавши роботи учнів вчитель предмета «Захист Вітчизни» оцінює їх, та після обмежувальних заходів заповнює класний журнал.

 

                Особливості заповнення класного журналу предмета

                                           «Захист Вітчизни»

 

Семестрова оцінка виставляється без дати до класного журналу в колонку з надписом «І семестр», «ІІ семестр». Семестрове  оцінювання здійснюється на підставі тематичних оцінок. При цьому мають ураховуватися динаміка особистих навчальних досягнень учня (учениці) з предмета протягом семестру, важливість теми, тривалість її вивчення, складність  змісту тощо.

Семестрова оцінка може підлягати коригуванню. Скоригована семестрова оцінка виставляється без дати в колонку з надписом «Скоригована» поруч із колонкою І семестр або ІІ семестр. Колонки для виставлення скоригованих оцінок відводяться навіть за відсутності учнів, які виявили бажання їх коригувати. В 11 класі  на окремій сторінці записуються навчально-польові заняття та виставляються оцінки з тактичної підготовки, вогневої підготовки, домедичної підготовки. Перед річною оцінкою виставляється підсумкова за навчально-польові заняття.

 

 

 

 

 

 Вчитель предмету «ЗВ» к-н запасу ЗСУ Попов

050-768-00-93

docx
Додано
13 травня 2020
Переглядів
1609
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку