ДИТИНА НА ПОРОЗІ ШКОЛИ ... ПОРАДИ ПСИХОЛОГА БАТЬКАМ МАЙБУТНІХ ПЕРШОКЛАСНИКІВ

Про матеріал
Скоро в школу ... Цієї осені Ваша дитина переступить її поріг. У Ваших силах створити в родині саме таку ситуацію, яка не тільки підготує дитину до успішного навчання, а й дозволить йому зайняти гідне місце серед однокласників, відчувати себе в школі комфортно.
Перегляд файлу

ДИТИНА НА ПОРОЗІ ШКОЛИ ...

 

ПОРАДИ ПСИХОЛОГА БАТЬКАМ МАЙБУТНІХ ПЕРШОКЛАСНИКІВ

 

Скоро в школу ... Цієї осені Ваша дитина переступить її поріг. У Ваших силах створити в родині саме таку ситуацію, яка не тільки підготує дитину до успішного навчання, а й дозволить йому зайняти гідне місце серед однокласників, відчувати себе в школі комфортно.

  • Підтримуйте в дитині його прагнення стати школярем. Ваша щира зацікавленість в його шкільних справах і турботах, серйозне ставлення до його перших досягнень і можливих труднощів допоможуть першокласникові підтвердити значущість його нового положення і діяльності. Обговоріть з дитиною ті правила і норми, з якими він зустрінеться в школі. Поясніть їх необхідність і доцільність.
  • Ваша дитина прийде до школи, щоб вчитися. Коли людина вчиться, у неї може щось не відразу виходити, це природно. Дитина має право на помилку.
  • Складіть разом з майбутнім першокласником розпорядок дня, стежте за його дотриманням.
  • Привчайте дитину до самостійності у повсякденному житті. Чим більше дитина може робити самостійно, тим більше дорослим він себе відчуває. Навчіть дитину утримувати в порядку свої речі, застібати блискавки, зав'язувати шнурки.

 

  • Не пропускайте труднощі, можливі у дитини на початковому етапі оволодіння навчальними навичками. Якщо у майбутнього першокласника, наприклад, є логопедичні проблеми, постарайтеся впоратися з ними до школи або на першому році навчання.
    • Якщо вас щось буде турбувати в поведінці дитини, його навчальних  справах, не соромтеся звертатися за порадою і консультацією до вчителя або психолога.
    • Зі вступом до школи в житті Вашої дитини з'явиться людина більш авторитетна, ніж Ви. Це учитель. Поважайте думку дитини про свого педагога.
    • Підтримайте майбутнього першокласника в його бажанні добитися успіху. У кожній роботі обов'язково знайдіть, за що можна було його похвалити. Пам'ятайте, що похвала і емоційна підтримка ( «Молодець!», «Ти добре  впорався з роботою!») Здатні помітно підвищити інтелектуальні досягнення людини.
    • Оцінюйте результати роботи, а не особистість дитини. Дитина через ставлення до своїх вчинків, результатів в навчанні формує ставлення до себе. Важливо, щоб в словах дорослих не змішувалося ставлення до особистості дитини з відношенням до його результатів в навчанні.
    • Навчання - це нелегка і відповідальна праця. Вступ  до школи істотно змінює життя дитини, але не повинно позбавляти її різноманіття, радості, гри. У першокласника повинно залишатися достатньо часу для ігрових занять.

Бажаю успіху!

docx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
28 серпня 2019
Переглядів
715
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку