Добір матеріалів для виготовлення виробу, визначення їх кількості.

Про матеріал
На сьогоднішній день виготовлення килимів може бути різноматнітним із використанням будь якого матеріалу, навіть вторинна сировина може бути використаною. Виготовлення із старих речей нових виробів, це перш завсе турбота про навколишнє середовище.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Добір матеріалів для виготовлення виробу, визначення їх кількості.

Номер слайду 2

Чи знайомий вам метод фокальних обєктів?

Номер слайду 3

Метод фокальних об’єктів — це метод пошуку нових ідей шляхом приєднання до об’єкта, який удосконалюють, властивостей або ознак інших, випадково обраних об’єктів.

Номер слайду 4

ЧИМ ВІДРІЗНЯЄТЬСЯ ЕСКІЗ ВІД КРЕСЛЕНИКА ?12дайте визначення Ескіз. Кресленик

Номер слайду 5

14 23 Етапи проєктування організаційно-підготовчий етап конструкторський етап технологічний етапзаключний етап

Номер слайду 6

Чи знайомий вам термін «конструкція виробу»? Чому на цьому етапі важливо її розробити?

Номер слайду 7

Конструкція виробу — сукупність властивостей виробу: склад його частин, призначення, взаємне розміщення, форма, розміри й матеріали складових та види їхнього з’єднання між собою. Тобто конструкція виробу визначає види деталей, їхню кількість і спосіб з’єднання

Номер слайду 8

На сьогоднішній день виготовлення килимів може бути різноматнітним із використанням будь якого матеріалу, навіть вторинна сировина може бути використаною. Виготовлення із старих речей нових виробів, це перш завсе турбота про навколишнє середовище. Дешевий одяг, який масово виробляють у світі, став другим за обсягом забруднювачем планети, підрахували екологи. Тож нині набирає популярності такий напрямок діяльності, як «Апсайклінг».

Номер слайду 9

Апсайклінг – це не просто переробка старих речей, а виготовлення із них нових. Він передбачає повторне використання вживаних речей. Це потрібно, щоб зменшити виробництво і його вплив на зміни клімату, а також кількість відходів і ресурсів, які йдуть на їхню переробку..

Номер слайду 10

Щоб зробити красиву річ, далеко не завжди потрібні великі гроші. Наприклад, є багато ідей саморобних килимів і килимків із старих речей. У справу йдуть рушники, футболки, старі флісові ковдри і простирадла, і навіть шкарпетки. Взагалі, килимки своїми руками можна зробити практично з будь-якого матеріалу. Важливо щоб вас сам матеріал радував і був досить м’яким.

Номер слайду 11

12 3 Товсті нитки (для в’язання або виготовлення помпонів)Старий одяг, для зшивання печворк. Старі джинси або цупкий матеріал для нарізання широких стрічок для переплетення.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Саморобні килимки з косичок робити можна з всього, що завгодно. Будь-які старі речі підійдуть. Буквально будь-які. Краще всього почати з трикотажних футболок. М’який, пластичний матеріал, з яким просто працювати. Можна також використовувати: Старі рушники, простирадла або махрові халати. В’язані речі (светри, джемпери, але не дуже товсті). Флісові ковдри і простирадла, втратили вигляд чи актуальність. Шнури — готові або сплетені, пов’язані. Старі халати, кольорові простирадла. Джинси.

Номер слайду 14

Килимок з пампонів, робити нескладно, от тільки довго. Для килимка знадобиться їх багато десятків. Робити по одному занадто довго. Є спосіб, який дозволяє за один захід зробити до десятка помпонів. Причому всі вони будуть однакової щільності. Потрібен звичайний стілець, нитки і ножиці.

Номер слайду 15

Основа для килимка з помпонами. Помпони можна прив’язувати до будівельної-сітки. Найкраще підійде протиковзка підкладка під килим. Можна взяти шматок гумових килимків, які продають для ванних на метраж. У них теж є отвори, але вони набагато менше. Можна використовувати малярську сітку з великої осередком, навіть просто шматок тканини. Але до сітки помпони прив’язуємо, а до тканини треба або пришивати, що довше, або приклеювати, що не так надійно

Номер слайду 16

Клаптеві килимки та килими типу «травичка» Зараз модні килими з довгим ворсом, який називають «травичка». Вони дуже м’які і теплі. Правда, без потужного пилососа прибирати їх складно, але виглядають красиво, та й затишно з ними. Зробити такі килимки своїми руками зовсім нескладно, однак, може знадобитися багато часу. Це якщо вирішите використовувати нитки. Зате дуже красиво.Ідея до неподобства проста: до сітчастої основі прив’язують нитки, смужки тканини.

Номер слайду 17

Запишіть властивостіваших конструкційних матеріалів ст 19 Підручник

Номер слайду 18

pptx
Додано
30 січня
Переглядів
190
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку