Додавання і віднімання дробів з різними знаменниками

Про матеріал
Додавання і віднімання дробів з різними знаменниками містить теоретичний матеріал, в якому є алгоритми знаходження спільного знаменника дробів. Алгоритм додавання (віднімання дробів) з різними знаменниками
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Додавання і віднімання раціональних дробів з різними знаменниками

Номер слайду 2

Щоб додати (відняти) два дроби з різними знаменниками, треба звести їх до спільного знаменника, а потім виконати додавання (віднімання) дробів з однаковими знаменниками.

Номер слайду 3

+ =

Номер слайду 4

2. Знайдіть найменше спільне кратне числових коефіцієнтів, що містяться в отриманих розкладах. Алгоритм знаходження спільного знаменника дробів1. Розкладіть на множники кожний знаменник.3. Утворіть добуток, що міститиме числовий коефіцієнт та всі множники - вирази, що входять у розкадання. Множники, що повторюються, слід брати з найменшим показником степеня. Отриманий добуток є спільним знаменником дробів.

Номер слайду 5

Алгоритм додавання (віднімання дробів) з різнимизнаменниками1. Розкладіть на множники кожний знаменник.2. Знайдіть ОДЗ змінних, що входять у вираз.3. Знайдіть найменший спільний знаменник даних дробів.4. Визначте доповняльні множники до чисельника кожного дробу (це множники, що містяться в спільному знаменнику та відсутні в даному знаменнику).

Номер слайду 6

5. Помножте чисельники на відповідні доповняльні множники.6. Запишіть у новому дробі: у чисельнику – відповіднусуму (різницю) отриманих добутків, а в знаменнику –Найменший спільний знаменник даних дробів.7. Розкрийте дужки, зведіть подібні доданки, спростіть вираз у чисельнику та скоротіть отриманий Дріб, якщо це можливо.8. Запишіть відповідь, враховуючи ОДЗ.

pptx
Пов’язані теми
Алгебра, Презентації
Додано
29 лютого
Переглядів
35
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку