Доповідь на педраді школи. Тема: Онлайн булінг, кібербулінг, кібергрумінг. Особливості, тенденції, запобігання, відповідальність.

Про матеріал
Доповідь на педраді школи за актуальною темою: онлайн булінг, кібербулінг, кібергрумінг. Користуючись планом доповіді та посиланнями на ресурси для підготовки можна висвітлити особливості, тенденції, способи запобігання та відповідальність за правопорушення у сфері означених правопорушень. Розробка може бути корисна керівникам навчальних закладів усіх ступенів акредитації, педагогічним працівникам, соціальним співробітникам, психологам, правоохоронцям.
Перегляд файлу

Хижняк Ганна Юріївна вчитель англійської мови

Харківський ліцей № 99 Харківської міської ради

Доповідь на педраді

Харківського ліцею № 99 Харківської міської ради  27.10.2023

План  виступу

1.   Поняття і різновиди булінгу.

Булінг – один із різновидів насильства, який застосовується переважно в колективах з метою особистого самоствердження булера шляхом систематичного приниження "жертви".

Існують різновиди булінгу:

фізичний;

психологічний;

економічний;

кібербулінг.

Булінг: сутність поняття та відповідальність - OsvitaIN

2.   Онлайн булінг, кібербулінг, кібергрумінг.

Кібербулінг та кібергрумінг: поняття, протидія, відповідальність | Безоплатна правова допомога (legalaid.gov.ua)

3.   Опитування ЮНІСЕФ 2019р: понад третина молодих людей у 30 країнах світу потерпають від онлайн-булінгу.

Опитування ЮНІСЕФ: понад третина молодих людей у 30 країнах світу потерпають від онлайн-булінгу (unicef.org)

4.   Дослідження  ЮНІСЕФ, міжнародних експертів з питань кібербулінгу та захисту дітей і експертів з Facebook, Instagram та Twitter, щоб відповісти на запитання та дати поради щодо способів боротьби з онлайн-булінгом.

Кібербулінг – що це та як це зупинити? | UNICEF

5.   Поради від Вищої школи адвокатури: Протидія кібербулінгу; суб’єкти реагування та механізми захисту порушених прав дитини.

Протидія кібербулінгу: суб’єкти реагування та механізми захисту порушених прав дитини | Вища школа адвокатури НААУ (hsa.org.ua)

6.   З досвіду власної педагогічної діяльності. Булінг/кібербулінг: сучасні тенденції та виклики.

7.   Пропозиції.

Пропоную:

1.                 Продовжувати педагогічну і просвітницьку діяльність серед школярів, батьківського і вчительського  колективу з метою запобігання проявів будь якого насильства, агресії і булінгу, в усіх його проявах. Для цього провести години спілкування школярів з класними керівниками, висвітлювати випадки усіх форм булінгу.

2.                 Запросити на годину спілкування співробітників поліції. Провести години спілкування по паралелях класів.

2. Запропонувати до просмотру та обговорення сучасний освітній серіал за участі Анни Трінчер та Насті Каменських. Про кібербулінг для підлітків | UNICEF

pdf
Додано
3 листопада 2023
Переглядів
231
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку