Екологічна грамотність і здорове життя на уроках фізики та астрономії

Про матеріал
Презентація з теми "Екологічна грамотність і здорове життя на уроках фізики та астрономії". Виступ на МО, обмін досвідом. ..
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

«Краса природи – це одне з джерел, що живить доброту, сердечність і любов»В. О. Сухомлинський

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Екологічна грамотність і здорове життя на уроках фізики та астрономії

Номер слайду 6

Екологічна грамотність і здорове життя: Уміння розумно та раціонально користуватися природними ресурсами в рамках сталого розвитку, усвідомлення ролі навколишнього середовища для життя і здоров’я людини, здатність і бажання дотримуватися здорового способу життя.

Номер слайду 7

Основні фізичні фактори та параметри

Номер слайду 8

повідомлення вчителя або самих учнів; завдання з екологічним змістом; навчальні ігри по обговоренню екологічних проблем;науково-практичні конференції; дискусії на екологічні теми.

Номер слайду 9

Щоб отримати 1 тонну паперу, треба вирубати ліс площею 900м2. Яку площу лісу можна заощадити, якщо для отримання 100тонн паперу використовувати макулатуру?

Номер слайду 10

У кого більше лапи, у вовка чи у оленя? Якщо вовк масою 90 кг чинить тиск на землю 32 к. Па, а олень масою 150 кг тиск 60к. Па.

Номер слайду 11

Автобус за день використовує 60 кг бензину. Скільки газу виділяє він, забруднюючи навколишнє середовище? (ρг=0,002 кг/м3). Назвіть способи захисту атмосферного повітря від забруднення викидами автомобільного транспорту

Номер слайду 12

Під час запуску потужної ракети – носія цілісність озонового шару порушується. При виводі на орбіту орбітальної станції за допомогою ракети – носія «Сатурн 5» в іоносфері Землі утворилось «вікно» - d=1800км, яке затягнулось через 1,5 години. Запуск за короткий період 125 ракет-носіїв приведе до ліквідації озонового шару. Які наслідки для живих організмів можуть мати «озонові вікна»? Чи є альтернативи космічним кораблям? Якщо є то яка?

Номер слайду 13

Номер слайду 14

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}У нашому доміТак. НіМи контролюємо наше енергоспоживання  Ми вимикаємо світло в кімнаті, коли йдемо з неї  Холодильник стоїть у холодній кімнаті  Ми не ставимо меблі перед обігрівачем  Ми почали використовувати енергозберігаючі лампочки.  Ми використовуємо місцеве освітлення (настільну лампу, бра).  Ми провітрюємо приміщення декілька хвилин.  Ми заклеюємо вікна на зиму  Ми зашторюємо вікна на ніч  Ми кладемо кришку на каструлю, коли варимо їжу  Ми часто розморожуємо холодильник  Ми використовуємо раковину для миття посуду  Ми миємося під душем, а не приймаємо ванну  Ми ходимо пішки чи їздимо на велосипеді до школи й на роботу  Ми знижуємо температуру в приміщенні, коли виходимо  Хатні справи робимо вдень, а не ввечері  Кип’ятимо воду на чай стільки, скільки потрібно для використання  Ми вимикаємо всі електроприлади, які не використовуються  Протираємо електричні лампи від пилу  Не залишаємо заряджатися телефони на всю ніч  Від 1 до 5 відповідей «так». Вам потрібно освоїти методики для того, щоб ефективно зберігати енергію, почніть зараз!Від 6 до 10 відповідей «так». У Вас багато гарних звичок, які можуть слугувати основою для подальшої роботи над тим, як ефективно зберігати енергію у Вашій оселі. Від 11 до 15 відповідей «так». Ви є зразком всім іншим в тому, як потрібно зберігати енергію. Від 16 до 20 відповідей «так». Хтось з Вашої сім’ї повинен стати керівником Міністерства палива та енергетики. Анкета

Номер слайду 15

Фізичне забруднення:теплове,шумове,електромагнітне,світлове,радіоактивне.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

«Єдиний спосіб зберегти здоров'я — їсти те, що не любиш, пити те, що не подобається і робити те, чого не хочеться робити.»Марк Твен

Номер слайду 23

Номер слайду 24

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Інші матеріали
Додано
5 травня 2020
Переглядів
974
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку