Екопроект«Я частина світу - я частина України»

Про матеріал
в наш час коли природа потребує допомоги потрібно над цим терміново замислитись, тому, починаючи з першого класу я почну першачків вчити сотрувати сміття і більше любити свою країну і в цьому допоможе цей проект
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховний проектвчителя початкових класів Короход Н.І. на тему: «Я частина світу - я частина України»

Номер слайду 2

Мета проекту - Поглибити знання учнів про Україну, формувати почуття належності до своєї країни; формування ціннісного ставлення до держави, суспільства, мови, сім’ї, самого себе; почуття особистої відповідальності за долю своєї держави та українського народу, виховувати любов до рідного краю, дбайливе ставлення до скарбів Батьківщини. Розширювати знання дітей про взаємозалежність світу природи  і діяльності людини, як господарської, так і природоохоронної; сформувати у дітей знання про різноманітні види діяльності по захисту природи; стимулювати інтерес до дослідницької діяльності, удосконалювати  уміння оперувати наявними знаннями, узагальнювати, робити висновки; формувати уявлення про доцільність вторинного використання побутових і господарських відходів .

Номер слайду 3

Тому, починаючи з 1 класу,ми будемо вчитисясортувати сміття

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Завдання проекту:1. Підвести до розуміння важливості проблеми взаємини людини з природою і наслідків діяльності людини в ній.2. Розширити уявлення батьків про те, що в природі ніщо не зникає безслідно і дуже важливо навчити дитину захищати природу, любити її і вміти охороняти.3. Підвищити рівень екологічної культури та інформованості батьків про проблему поводження з відходами за допомогою інформаційних повідомлень4. Формувати дитячо-батьківські відносини в дусі виховання інтересу і екологічно правильної поведінки в природі.5. Вчити батьків на особистому прикладі дбайливо ставитися до природи, охороняти і захищати її.

Номер слайду 6

Перспективний план реалізації проекту{22838 BEF-8 BB2-4498-84 A7-C5851 F593 DF1}№Заходи. Термін проведення1. Бесіда "Допоможіть природі"Вересень2. Екскурсії  вулицями нашого села Вересень- грудень, березень-травень3. Зелений патруль  "Чиста територія школи"постійно4. Експериментальна діяльність "Розсортуємо сміття".постійно5. Консультація  для батьків «Основні завдання сім’ї з виховання екологічної свідомості та культури дітей з проблеми екологобезпечного поводження з побутовими відходами».жовтень 7 Виховна година "Сміття - це добре чи погано?"Листопад8.  Екологічна гра «Як правильно сортуватисміття» Березень9. Експериментальна діяльність "Якщо закопати в землю сміття, що станеться?"Квітень-травень10. Правила поведінки в природі. квітень11. Фотопротокол "Забруднення нашого краю. Що я зробив для природи?» Травень

Номер слайду 7

Екологічна гра Експерементальна діяльність «Як правильно сортувати сміття?» «Якщо закопати сміття в землю, що станеться?»

Номер слайду 8

Отже, щоб вберегти власне життя, життя нащадків та навколишнє середовище. Потрібно зовсім мало – ні, не прибирати існуючі звалища, а просто їх не створювати, живучи в гармонії з природою.  Очікувані результати- Усвідомлення дітьми значущості охорони природи, екологічно доцільної поведінки в навколишньому середовищі, не засмічувати її.- Успішній роботі  по реалізації проекту сприятиме тісна співпраця вчителя з батьками.- Екологічна просвіта. Інформація за темами "Залежність здоров'я дітей від стану навколишнього середовища"- Спільна діяльність з дітьми: участь в походах, екскурсіях, екологічних акціях, суботниках, ділових іграх.- Робота в творчій майстерні (виготовлення  поробок  з непридатного матеріалу).- Агітаційна робота: допомога в оформленні "Книги скарг природи» 

Номер слайду 9

pptx
Додано
31 жовтня 2019
Переглядів
859
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку