"Електрика в житті людини (медицина)"

Про матеріал
Тема : Електрика в житті людини (медицина) Мета: ознайомити учнів з практичним використанням електрики у такій галузі, як медицина, розвивати критичне мислення учнів, виховувати навички винахідництва та самовдосконалості Роботу підготувала учениця 8-А класу Буніш Єлизавета (планує обирати хіміко-біологічний профіль навчання у 10 класі) Вчитель: Олеярник Олександр Вікторович
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Електрика в житті людини. Виконала учениця 8 А класу Буніш Єлизавета

Номер слайду 2

Медицина

Номер слайду 3

Процедури лікування струмом: Гальванізація Електросон-терапія Ультратонтерапия Електрофорез 

Номер слайду 4

Гальванізація. Гальванізація - застосування з лікувальною метою впливів постійним, не змінним електричним струмом низької напруги (до 80 В) при невеликій силі струму (до 50 м. А). В даний час для гальванізації використовується виключно струм, що отримувався шляхом випрямлення і згладжування змінного струму мережі. Проходячи через шкіру, гальванічний струм зустрічає великий опір епідермісу. На подолання цього опору витрачається значна частина енергії струму і саме тут - у місці поглинання основної кількості її - розвиваються найбільш значні при гальванізації реакції. 

Номер слайду 5

Електросон-терапія. Електросонтерапія - це імпульсний струм, який надає організму монотонний ритмічний вплив. Такий струм являє собою слабкий подразник. В процесі проведення електросну струм надходить в головний мозок через очні яблука. Далі цей струм поширюється через судини головного мозку, і поступово проникає в гіпоталамус і ретикулярну формацію. В результаті виникає снодійний, седативний ефект, обумовлений нормалізацією вищої діяльності ЦНС.

Номер слайду 6

Ультратонотерапія. Ультратонотерапія - фізіотерапевтичний метод, заснований на застосуванні високочастотного (22 к. Гц) змінного струму високої напруги (3-5 к. В) потужністю від 1 до 10 Вт. Суть методу полягає у впливі на обмежені ділянки тіла хворого змінним струмом, що підводиться за допомогою спеціальних скляних електродів.

Номер слайду 7

Електрофорез. Електрофорез – це фізіотерапевтична процедура, під час якої організм людини піддається впливу постійних електричних імпульсів завдяки чому досягається загальний та місцевий терапевтичний ефект. За допомогою електрофорезу лікарські речовини вводяться через шкіру.

Номер слайду 8

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
Додано
22 червня 2021
Переглядів
1270
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку