"Форми та методи підтримки осіб з особливими освітніми потребами "

Про матеріал
Форми та методи підтримки осіб з особливими освітніми потребами. Робота з педагогічним колективом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Форми та методи підтримки осіб з особливими освітніми потребами

Номер слайду 2

«Інклюзивне навчання – це комплексний процес забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітям з особливими освітніми потребами шляхом організації їх навчання у загальноосвітніх навчальних закладах на основі застосування особистісно орієнтованих методів навчання, з урахуванням індивідуальних особливостей навчально-пізнавальної діяльності таких дітей» (Концепція розвитку інклюзивної освіти. Наказ МОН від 01.10.2010 № 912).

Номер слайду 3

Інклюзивне навчання означає, що всі учні можуть навчатися в школах за місцем проживання, в загальноосвітніх класах, в яких в разі необхідності їм буде надаватися підтримка як у навчальному процесі, так і з перепланування школи, класів, програм і діяльності з тим, щоб всі учні без виключення навчалися і проводили час разом.

Номер слайду 4

Мапа думок «Хто такі діти з особливими потребами?»Діти з особливими освітніми потребами  

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Модель освітньої діяльності людей в освітньому просторі

Номер слайду 10

Гра «Розсипанка»

Номер слайду 11

Скаффолдинг

Номер слайду 12

Принципи скаффолдингу, визначені Брунером зі співавторами, актуальні і у сьогоденні для педагогічної підтримки учнів з особливими освітніми потребами:1. Привернути увагу2. Обмежити свободу дій3. Утримувати увагу4. Наголошувати на важливих деталях5. Не допускати фрустрації учня6. Демонструвати рішення

Номер слайду 13

Критерії скаффолдингу: цілеспрямованістьвідповідність можливостям та індивідуальним особливостям розвиткуструктурованість співпраця інтерналізація або «згасаюча допомога»

Номер слайду 14

Девіз методики Марії Монтессорі “Допоможи мені це зробити самому”

Номер слайду 15

Життя, як нива довге й пречудовеІ на шляху не має вороття. Важливо нам помітити дитину. Ту, що обділена життям. Піднятись їй поможуть наші крила,Які в негоду люту захистять. Не забувай ніколи – ти ЛЮДИНА,Ти ВЧИТЕЛЬ, що веде з незабуття.

pptx
Додано
26 травня 2023
Переглядів
556
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку