Фотомистецтво та реклама

Про матеріал
У наш час складно уявити, що колись не існувало фотографій, адже тепер майже в кожній родині зберігається добірка сімейних фото — своєрідний фотолітопис роду. У цій презентації Ви познайомитися з мовою фотомистецтва.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фотомистецтво та реклама Кожне мистецтво має ніби дві півкулі: задум і виконання. Вони відокремлені незмірними просторами. Оноре де Бальзак

Номер слайду 2

У наш час складно уявити, що колись не існувало фотографій, адже тепер майже в кожній родині зберігається добірка сімейних фото — своєрідний фотолітопис роду.

Номер слайду 3

Першим отримав фотографічне зображення (краєвид із вікна своєї майстерні) французький винахідник Н. Ньєпс у 1826 р. Найстаріша з фотографій Ньєпса, що збереглася до нашого часу. Зроблена близько 1826 р.

Номер слайду 4

Удосконалили його французький художник Л. Дагерр і англійський учений Ф. Тальбот. Дагерр доповів Паризькій академії про винайдений ним спосіб фотографування (дагеротипія). У 1841 р. отримав патент за власний спосіб (калотипія) Тальбот. Вільям Генрі Фокс Телбот Л у ї Жак Дагерр

Номер слайду 5

У 7 січня 1839 р. винахідник Л. Дагерр вперше публічно продемонстрував перед французькими ученими і художниками зображення, одержані на срібних пластинках. Це були знімки-мініатюри: вид Лувру, башти собору Паризької богоматері, набережна Сени, майстерня художника. Був знайдений спосіб світлопису відтворення предметів за допомогою використання законів оптики і хімії. Камера-обскура початкова конструкція

Номер слайду 6

Фотомистецтво - створення хіміко-технічними засобами зорового образу документального значення, художньо виразного і з достовірністю того, що відображає в застиглому зображенні істотний момент дійсності. Документальність – «золоте забезпечення» фото. Слово «фотографія» в пе­рекладі з грецької означає «світлопис».

Номер слайду 7

Фотографія (від грец. «світло» та «пишу») — сукупність різноманітних науково-технічних засобів і технологій, які мають на меті реєстрацію зображень об’єктів за допомогою світла.

Номер слайду 8

Фотомистецтво на лежить до візуальних, або пластичних, мистецтв і водночас до так званих «технічних».

Номер слайду 9

Першою жінкою-фотографом була англійський ботанік Анна Аткінс.

Номер слайду 10

Легендою американського і світового фотомистецтва є Ансел Адамс (1902-1984). Широкої популярності А. Адамс набув завдяки своїм чорно-білим пейзажам.

Номер слайду 11

Фотографія А. Адамса «Хребет Тітон і річка Снейк» увійшла до 116 робіт, обраних для занесення на золоту пластинку космічного корабля «Вояжер», який був запущений у космос, щоб передати іншим цивілізаціям інформацію про природу Землі.

Номер слайду 12

Одним із найвідоміших фотографів в Україні був свого часу Альфред Федецький, уродженець Житомира, випускник Фотографічного інституту Віденської Академії мистецтв. Він відкрив фотомайстерню в Харкові, фотографував коронованих осіб, військових, діячів мистецтва, шляхтичів і міщан.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Фотомитець здатний виразити власне ставлення до зображуваного в художньому образі за допомогою таких засобів виразності, як композиція, ракурс, колір, світлотінь, елементи переднього плану і тла відповідно до вимог візуальної гармонії.

Номер слайду 15

Фотокомпозиція передбачає доцільне розташування об’єктів, елементів переднього плану і тла відповідно до вимог візуальної гармонії.

Номер слайду 16

Художні аспекти фотографії виявляються у виборі стилю, жанру, прийомів оброблення фотоматеріалів.

Номер слайду 17

Техніка фотозйомки полегшує пошук задуманого образу, а сучасні технічні засоби спростили отримання якісного зображення. Києво-Печерська лавра. Фотографія початку XX ст. (зліва) та сучасна (справа).

Номер слайду 18

До найпопулярніших жанрів фотомистецтва належать пейзаж, портрет і репортаж. Усім їм притаманний документалізм — властивість, яка вперше увійшла в мистецтво з появою фотографії.

Номер слайду 19

Аерофотографія — напрям фотомистецтва, який дає можливість відчути себе птахом і побачити нашу планету з висоти пташиного лету. Грей Малін. РімінІ, Італія(аерознімок)

Номер слайду 20

Підводна фотозйомка – відкриває цікавий світ морів і океанів. Чарлі Юнг. Дайвінг (підводна фотографія)

Номер слайду 21

Фото- арт — новий вид творчості, який виник но основі колажу, монтажу , де фотографія стає частиною простору або пам’ятки про певну художню акцію, яку неможливо безпосередньо показати публіці. Колажі «THE KIEVIANER» АРТ-ДУЕТУ BRATY – Івана та Василя Костенків)

Номер слайду 22

В Україні відбуваються національні й міжнародні виставки, конкурси з фотомистецтва для професіоналів і аматорів. Відомий фотохудожник Василь Пилип ’юк заснував першу в нашій країні фотогалерею «Світло і тінь». «Україно, ти для мене диво!»

Номер слайду 23

1. Назвіть засоби виразності фотомистецтва. Порівняйте з живописом і графікою. 2. У чому полягають особливості професії фотохудожника? 3. Поцікавтеся творчістю сучасних фотохудожників.

Номер слайду 24

Самостійно сфотографуйте цікаві куточки свого краю та організуйте шкільний фотоконкурс «Україна рідна моя на прекрасній планеті Земля».

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Новіков Іван Андрійович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
24 квітня 2020
Переглядів
3302
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку