Гарпер Лі "Убити пересмішника"

Про матеріал
"Убити пересмішника"- кримінальний роман американської письменниці Гарпер Лі. опублікований 1960 року. Книга одразу ж здобула популярність і отримала Пульцерівську премію й стала класикою сучасної американської літератури. Можна використати при вивченні теми "Сучасна література"та на позакласному читанні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гарпер Лі

Номер слайду 2

Біографічна довідкаІм`я при народженні: англ. Nelle Harper Lee. Дата народження: 28 квітня 1926 Місце народження: Монровилл, Алабама, СШАДата смерті:19 лютого 2016 [ (89 років)Місце смерті: Монровилл, Алабама, США Громадянство (підданство): США Рід діяльності: прозаїк Напрямок: північноамериканська готика Жанр: роман. Мова творів: англійська Деб`ют: «Убити пересмішника» Премії: Пулітцерівська премія за художню книгу Нагороди: гарпер ЛіHarper Lee. Підпис:

Номер слайду 3

«Убити пересмішника» (англ. To Kill a Mockingbird) — кримінальний роман американської письменниці Гарпер Лі, опублікований 1960 року. Книга одразу ж здобула популярність, отримала Пулітцерівську премію й стала класикою сучасної американської літератури.

Номер слайду 4

Пересмішник  -горобцеподібний птах, який у творі символізує невинність

Номер слайду 5

Українські переклади. Українською мовою книгавидавалася 1975 року в перекладі Михайла Харенка (видавництво "Молодь")  та  2015 року в перекладі Тетяни Некрич (видавництво "KM

Номер слайду 6

Визнання. Книга займає 40 місце у рейтингу 100 найкращих книг усіх часів журналу « Ньюсвік»

Номер слайду 7

ЕкранізаціїЗа мотивами книги знято однойменний фільм 1962 року з Грегорі Пеком у ролі батька головної героїні Аттікуса Фінча. Фільм теж вважається класикою американського кіно.

Номер слайду 8

Кэтрін Кінер зіграла Лі в фільмі «Капотє» (2005), Сандра Буллок в фільме «Дурна слава» (2006), Трейси Хойт в телевізйному фільмі «Скандальна Я: історія Жаклін Сьюзен» (1998). В экранізації роману «Інші голоси, інші кімнати» (1995) персонаж Айдабел Томпкінс (Обрі Доллар) вдохновенна спогадами Трумена Капоте про дитинство Гарпер Лі.

Номер слайду 9

Нагороди та почесті 1966: Президент Джонсон включив Лі до Національної Ради Мистецтв. З цього часу вона отримувала багаточисленні поважні посади 2007: удостоєна вищої громадянської нагороди США, Президентської медалі Свободи. Президент Джордж Буш-молодший вручає Гарпер Лі Президентську медаль Свободи в Білому домі  5 листопада 2007 року

Номер слайду 10

Цитати з книги…Нормальні люди ніколи не пишаються своїми талантом.   Ти ніколи не зрозумієш людину, поки не подивишся на речі її очима. (…) … поки не влізеш у її шкіру і не походиш в ній. Юристи, певно, теж були колись дітьми Я не любила читати, аж поки не злякалася думки, що все це може скінчитися. Припустімо, вам не подобпється дихати, а спробуйте-но не дихати… ...це не образа, коли тебе називають словом, яке комусь здається образливим. Це тільки свідчить, яка жалюгідна душа у людини, що так каже.

Номер слайду 11

Цитати з книги…Це їхнє право, і їхню думку треба поважати (…). Але для того, щоб жити по совісті з іншими людьми, я повинен жити в злагоді з власною совістю. Діяти по совісті не завжди означає погоджуватися з думкою більшостілюди одне одного живцем закопують у землю і самі цього не помічають.

Номер слайду 12

«Ніколи не очікувала якого-небудь успіху Пересмішника. Я надіялася на швидку і милосердну смерть в руках критиків, але в той же час, я думала, може, кому-небудь вона сподобається в достатній мірі, щтоб надати мені смеливості продовжувати писати. Я надіялася на мале, але отримала все, а це, в декотрій мірі, було так само лякаючим , як і швидка милосердна смерть». Гарпер ЛІ

Номер слайду 13

Тимощук Л. С. Учитель зарубіжної літератури СЗШ № 92 м. Львова

pptx
Додав(-ла)
Tymoshchuk Lubov Stefanivna
Додано
22 вересня 2019
Переглядів
1513
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку